Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya de Fira de Lleida creix en expositors i activitats

El tercera edició del certamen, que es desenvoluparà del 12 al 14 de febrer, també acollirà la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya

Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya, Fira de Lleida, Àngel Ros, Juan Antonio Serrano
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'organitzador de l'STM, Juan Antonio Serrano, entre d'altres responsables d'administracions i del certamen. (Foto: Fira de Lleida)
El pavelló 3 de Fira de Lleida acollirà del 12 al 14 de febrer la tercera edició del Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya (STM), que en aquesta ocasió disposarà de 70 expositors -un 14% més que en l'edició de 2015- i 25 activitats paral·leles com ara jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors, demostracions, workshops i presentacions de llibres. Enguany el certamen comptarà amb la presència de Núria Picas, corredora d'ultrafons i alpinista, millor esportista femenina catalana de 2015 i actual campiona de l'Ultra Trail World Tour, i de Pep Sánchez, atleta extrem d'ultrafons. A més, coincidint amb l'STM se celebrarà la catorzena edició de la Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya.


Juan Antonio Serrano, organitzador de l'STM, ha destacat durant la presentació de la tercera edició del certamen que el Saló creix en qualitat i en el nombre d'activitats i d'expositors. Així, en aquesta tercera edició hi haurà 70 expositors, un 14% més que l'any passat, i s'espera que hi passin uns 10.000 visitants. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat que el saló se centra "en el turisme emergent, que es basa en els esports de muntanya, ja sigui d'aventura o l'esquí". D'aquesta manera, entre els expositors hi haurà empreses relacionades amb les estacions d'esquí, els esports d'aventura, el material esportiu, el turisme en la natura o la gastronomia, entre d'altres. Ros ha afegit que "si encara no existís aquesta fira s'hauria d’haver inventat i fet a Lleida per ser la porta dels Pirineus". 

Una de les novetats serà que l'STM acollirà la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya. El seu organitzador, Francesc Sanahuja, ha dit que té l'objectiu de transmetre tot el llegat esportiu, cultural i tècnic necessari per entendre i moure's per la muntanya. Hi prendran part 8 editorials i llibreries de renom.

D'altres novetats de l'STM són les segones jornades tècniques Esport i Turisme en el Medi Ambient, activitat organitzada per Fira de Lleida, INEFC-Lleida i la Universitat de Lleida, que tindrà lloc el matí i la tarda del divendres 12 de febrer, amb la participació de Núria Picas. Durant la jornada s'han programat ponències d'experts en diferents àrees que donaran a conèixer les novetats relatives a la salut, els esports a la natura, el turisme de muntanya o les tècniques d'entrenament. També el dia 12 tindrà lloc el 2n Congrés de l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, que debatrà sobre Oportunitats i reptes de la muntanya del futur.

Quant a les activitats esportives, el dissabte 13 es desenvoluparà la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon, una prova de BTT de 124 qulòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, que transcorre pel Segrià i les Garrigues, puntuable per a l'Open d'Espanya i la Copa Catalana Internacional d'aquesta disciplina. El mateix dissabte a la tarda tindrà lloc la Cursa de la Boira STM Infantil i el diumenge 14 al matí, la Cursa de la Boira Grifone STM i la Caminada Popular STM, amb un recorregut planer per la ciutat de Lleida de 10,54 quilòmetres. 

En el marc del Saló també s'han programat conferències professionals, un espai gastronòmic i el workshop STM Lleida, en què les agències especialitzades oferiran el producte relacionat amb els viatges d'estudiants, amb programes especials de natura, cultura i turisme actiu. A més, els visitants podran gaudir d'un circuit de bicicletes BMX per a nens i adults, d'escalada, d'una tirolina i de demostracions de llançament d'esquers amb canyes de pesca. També podran bussejar el dissabte i el diumenge en una piscina de 4.000 litres d'aigua. Totes les persones que vagin al certamen tindran un 15% de descompte en les inscripcions a les rutes de Pedals de Foc, Pedals d'Occitània, Pedales de Cantabria, Bidasoako Pedalak, Enkarterriko Pedalak i Pedales de los Ports.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat