Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una altra veïna, implicada en el bloqueig de Ramaderia Pifarré

La tanca que bloqueja el camí es va construir de manera irregular i les escriptures demostren que els límits de la propietat no són els establerts

Ramaderia Pifarré, tanca, formigó
Imatge de la tanca que s'hauria construït de forma irregular en el camí d'accés a la finca. (Foto: Arxiu)
El cas de Ramaderia Pifarré fa un gir de 180 graus després que la família Pifarré s'adonés per les escriptures que els límits de la propietat no eren com actualment estan disposats. Les dades recolides aquestes setmanes, a més, confirmen que la col·locació de la darrera porta metàl·lica que impedeix el pas del camí no soloament està realitzada irregularment, sinó que està situada fora de la propietat de la família Plaza, implicats directament en el cas.

Des de fa setmanes la família Pifarré ha realitzat un exhaustiu treball de documentació per analitzar les escriptures de propietat dels terrenys que envolten el camí centenari. En aquesta revisió, motivada pels padrins de la família, que asseguraven que els límits de la finca no corresponen als anteriors, es va poder confirmar que part del tancat no pertany al terreny de la família Plaza i que la disposició està modificada, fet que provoca un gir de 180 graus en el cas dels Pifarré.

L'inici del problema radica en la col·locació de dues tanques en el camí d'accés. La primera, a la part baixa, està construïda amb blocs de formigó i sense cap tipus de llicència municipal. I la segona tanca, a la part superior, no va respectar la llicència de construcció, ja que modifica el projecte original, no respecta la tipologia del tancament i no compleix les distàncies figurades a la llicència.

Les dades recollides aquestes setmanes confirmen, a més, que la col·locació d'aquesta darrera porta metàl·lica no solament està realitzada irregularment, sinó que, sorprenentment, està situada fora de la propietat de la família Plaza.

El registre de propietat marcat en les escriptures confirmen que la tanca metàl·lica de la finca, situada a la part superior de la Serra de Canyelles i la Calçada del Pareta, supera el límit veïnal i està instal·lada en una propietat d'una veïna aliena, anteriorment, al cas. Aquesta veïna, que actualment no viu a Lleida, en tenir coneixement de la situació es va mostrar negativament sorpresa per la utilització sense consentiment de la seva propietat.

Amb aquesta nova realitat, la família Plaza queda en la mateixa situació de bloqueig que Ramaderia Pifarré, perquè per accedir al camí municipal de la Serra de Canyelles ha de passar per una altra propietat privada.

La veïna, i nova implicada, demana que es restableixi la normalitat retirant el tancament i reconeixent la servitud de pas centenària de Ramaderia Pifarré. D'altra banda, ha manifestat que no tindria inconvenient a deixar ús de pas a les dues propietats, la de la família Plaza i també la de la família Pifarré. La proposta de la veïna donaria solució al conflicte de pas del camí centenari de manera definitiva.

Així doncs, la família Pifarré convida a la Paeria a contrastar la documentació presentada, gestionar la nova situació com una oportunitat de solució i en virtut del benestar i salut animal executar l'obertura del pas de manera immediata.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat