Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La 37a Marxa Beret acollirà uns 1.500 esportistes d'arreu del món

És la prova d'esquí de fons popular en estil clàssic més multitudinària de l'Estat espanyol

Marxa Beret, esquí,
Imatge de la 36a edició de la Marxa Beret. (Foto: Conselh Generau d'Aran)
L'estació aranesa de Baqueira Beret acollirà els dies 6 i 7 de febrer la 37a Marxa Beret i el Campionat d'Europa d'Esquí Nòrdic. Ja hi ha uns 600 participants inscrits però s'espera la participació d'entre 1.400 i 1.500 esportistes procedents de tot el món. La Marxa Beret és la prova d'esquí de fons popular en estil clàssic més multitudinària d'Espanya. En ser una marxa popular, compta amb diferents distàncies, podent participar gent de qualsevol nivell.

La Marxa Beret va néixer l'any 1977 com una marxa popular i aquest any inclou la marató d'estil clàssic i d'estil lliure, puntuable per a la Copa Catalana i per al Campionat d'Europa de Maratons d'Esquí. Igualment, és puntable per al Campionat d'Europa d’Esquí Nòrdic i la qualificació dels esportistes està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d'Esquí de proves populars i també en el calendari Euroloppet (circuit europeu de marxes de llarga distància).

El dia 4 de febrer s'inaugurarà la primera Fira de la Neu i l'Esport Nheusport a Salardú. El dia 5 de febrer tindrà lloc l'acte inaugural de la 37a Marxa Beret i el Campionat Europeu d'Esquí Nòrdic. El dissabte 6 de febrer tindrà lloc la prova en estil lliure. El diumenge 7 de febrer es disputarà la prova de llarga distància en estil clàssic.

La Marxa Beret l'organitza el Conselh Generau d'Aran, Baqueira Beret i l'Ajuntament de Naut Aran, amb la col·laboració de l'Associació Volentaris Val d’Aran i d'altres organismes, a més de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat