Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ramaderia Pifarré insta Ros a coordinar-se amb el DARP per garantir la viabilitat de l'explotació ramadera

La família ha fet entrega de les 1.634 signatures de suport i ha tornat a presentar els tres documents d'Agricultura que alerten de la necessitat de garantir el benestar i la sanitat animal

Ramaderia Pifarré, reunió, La Paeria, Ajuntament de Lleida, Àngel Ros, Fèlix Larrosa
La família Pifarré, amb l'alcalde, Àngel Ros, i el tinent alcalde Fèlix Larrosa, en el moment de l'entrega de les signatures de suport. (Foto: Judit Gómez)
La família Pifarré s'ha reunit amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i amb el tinent alcalde Fèlix Larrosa per fer entrega de les 1.634 signatures de suport a Ramaderia Pifarré. Signatures recollides en diferents establiments lleidatans i en cadascuna de les trobades populars que s'han anat organitzant en els últims mesos.

En la reunió posterior a l'entrega de les signatures, la família ha tornat a presentar als responsables municipals els tres documents del DARP que alerten de la necessitat d'una solució comunicativa per garantir el benestar de la sanitat animal. En definitiva, informes que la Paeria tenia sobre la taula des del setembre i on ja s'anunciaven les possibles conseqüències, ara fetes realitat, del que podia suposar el tancament del camí d'accés. En aquest sentit, la família ha deixat constància que “la Paeria podria haver fet més, ja que molts tècnics no tenien ni els informes al dia”.

L'alcalde, per la seva banda, ha argumentat que s'ha de confiar en la justícia i que aquesta és “lenta”. També els ha acusat d'haver “polititzat” la problemàtica, però els ramaders han assegurat que ells no s'han venut a cap partit i l'únic que han fet és no tancar les portes a cap polític ni a cap entitat que ha volgut conèixer de prop la situació que viu actualment la granja.

La família també ha demanat una relació més estreta amb el DARP per tal de coordinar mesures provisionals que garanteixin la viabilitat de l'explotació ramadera. No demanen la reobertura completa de la granja, sinó una solució provisional que els permeti obrir dos cops per setmana per tal de poder tornar a la normalitat abastint-se de pinso, gasoil, treure fems, treure animals vius i, en cas de mortalitat, retirar els animals per evitar riscos sanitaris.

Els pares de la família Pifarré han fet arribar a l'alcalde la seva preocupació i la seva incredulitat per la situació de bloqueig. “Les feines del camp per si soles ja comporten molts esforços personals, moltes hores de treball, preus baixos de mercat i dificultats econòmiques del sector com per afegir-ne més amb el bloqueig comunicatiu”, expliquen. A més, asseguren que ells continuen pagant impostos i que actualment la cadena productiva està trencada: “Una granja d'aquestes característiques hauria de tenir 300 animals i ara mateix la granja només en té 140”. Això representa la meitat de la producció anual i fa que els beneficis també es redueixin a la meitat. “No volem parlar de diners, però els meus pares han renunciat al seu sou i a les seves pagues per poder mantenir la granja i suportar aquesta situació”, confessa el fill, Joan Pifarré.

Així, doncs, la Ramaderia Pifarré ha fet palès que continuaran amb la lluita per garantir la continuïtat del negoci familiar: “Nosaltres no pararem i lluitarem fins al final, perquè és casa nostra”. Per ara, totes les parts s'han mostrat esperançats davant de la possibilitat que la justícia ajudi a trobar una resposta i que “s'imposi el sentit comú”, però hauran d'esperar a la sentència resolutiva a finals de mes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat