Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Doblen les multes a conductors beguts i drogats a Lleida

El nou quadre de sancions de la Guàrdia Urbana adaptat a la nova Llei de trànsit estatal entra en vigor aquest dilluns 1 de febrer

multes, guàrdia urbana,
Imatge de la caserna de la Guàrdia Urbana de Lleida. (Foto: ACN)
La Paeria confia en l'efecte dissuasiu de doblar l'import de les multes que la Guàrdia Urbana imposarà a conductors beguts i drogats, un import que a partir d'aquest mes de febrer serà de 1.000 euros en comptes de 500 com fins ara. A través d'un decret d'alcaldia, l'Ajuntament ha adaptat el quadre de sancions de la Policia Local al que marca la nova Llei de trànsit estatal. En el cas de les alcoholèmies, la sanció econòmica es multiplicarà per dos quan se circuli amb una taxa que dupliqui la permesa, 0,5 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat.

La multa també es doblarà per a aquells conductors reincidents (que ja hagin estat sancionats per donar positiu i haver conduït sota els efectes de l'alcohol durant l'any anterior) i per als qui es neguin a passar el control d'alcoholèmia. Si es detecta mitjançant l'anàlisi de saliva que el conductor ha pres algun tipus de droga (excepte les que estiguin prescrites per un metge i tinguin una finalitat terapèutica) se'l sancionarà directament amb 1.000 euros. En aquests casos es perdran sis punts del carnet.

La regidora de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres, ha recordat que tots els ajuntaments han d'adaptar les seves ordenances a la Llei de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial aprovada el 2014 al Congrés dels Diputats. En el cas de la Paeria s'ha fet a través d'un decret d'alcaldia i les noves sancions que marca la normativa estatal entraran en vigor aquest dilluns 1 de febrer. Segons Mestres, les multes no agraden ni a qui les imposa ni a qui les rep, però s'ha demostrat que són dissuasives ja que el nombre de conductors beguts ha baixat des que es persegueixen més aquest tipus de conductes. La regidora ha afirmat que l'Ajuntament no ha calculat l'increment d'ingressos que pot suposar l'augment de les multes ja que "no tenen una finalitat recaptatòria, sinó preventiva".

La nova normativa també prohibeix explícitament l'ús de detectors de radars mòbils i el seu ús se sanciona amb 200 euros i tres punts del carnet. Pel que fa als inhibidors, la multa és de 6.000 euros, tal com ja recollia el quadre de sancions de la Guàrdia Urbana.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat