Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els treballs d’elaboració del gran mural de la plaça dels Gramàtics del Centre Històric de Lleida avancen a bon ritme

L’obra, que té unes dimensions d’uns 140 metres quadrats, va ser seleccionada per commemorar el 750è aniversari de la Paeria

Veronica Werckmeister, mural, plaça dels Gramàtics
La pintora americana Veronica Werckmeister, establerta al País Basc, és l'autora del mural que es col·locarà a la plaça dels Gramàtics. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Els treballs d’elaboració del mural de grans dimensions que cobrirà una façana de la plaça dels Gramàtics del Centre Històric de Lleida, seleccionada per commemorar el 750è aniversari de la Paeria, avancen a bon ritme, tal com ha explicat la seva autora, la pintora i muralista americana establerta al País Basc Veronica Werckmeister.


El mural, sota el nom de Folds, té unes dimensions d’uns 140 metres quadrats i cobrirà la façana que actualment ocupa l’espai frontal que ocupava l’antiga Facultat de Medicina de l’Estudi General. L’elecció del lloc d’ubicació i temàtica té relació amb el fet que la primera i durant molts anys única Universitat de la Corona d’Aragó, en funcionament des de principis del segle XIV –anomenada Estudi General i avui Universitat de Lleida– estava situada al Centre Històric de la ciutat.
 
El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha explicat que “la iniciativa forma part de l’estratègia de l’Ajuntament de Lleida per embellir el Centre Històric i realçar els seus espais i racons amb encant”. A més, segons ha detallat Larrosa, “les arts han jugat un paper determinant a l’hora d’explicar la relació que va tenir la Paeria amb les diferents disciplines culturals i amb la Universitat de Lleida”.
 
El procés d’elaboració del mural és complex, ja que al taller ha disposat 31 peces de tela per poder pintar el mural que té una mida de 140 metres quadrats. Després de pintar una maqueta per escollir la paleta de colors i la tècnica de pintura, l’artista ha preparat les teles i les pinta sistemàticament i en ordre per tal que el mural quedi com una sola peça un cop col·locat a la paret. Traslladarà les peces enrotllades a Lleida, on les instal·larà el proper mes de març.
 
L’obra està basada en la pintura mural sobre tela polytab i té un fort impacte visual i de colors. Una de les imatges del mural és una reproducció d’un tapís que es troba al Museu de Lleida, que fa referència al patrimoni de la ciutat.
 
L’artista guanyadora té una àmplia experiència en el camp del muralisme i ha estat reconeguda en diverses ocasions. Tal com explica l’autora, Veronica Werckmeister, el mural “és una proposta diferent i arriscada, que té la voluntat de transformar una façana estètica en una de dinàmica i mal·leable”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat