Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L’alcalde Ros defensa una societat de progrés que apliqui polítiques d’igualtat de drets

En el marc de la trobada de les famílies que la Fundació Aspros celebra aquest matí a la Llotja

Fundació Aspros,La Llotja
Trobada de famílies de la Fundació Aspros, celebrat a la Llotja. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat una societat de progrés en la qual s’apliquin polítiques d’igualtat de drets, amb components econòmics i d’arrelament a la cultura de la igualtat. Ros ho ha afirmat en la trobada de famílies que la Fundació Aspros celebra aquest dissabte al matí a la Sala Leandre Cristòfol de la Llotja.

L’alcalde ha felicitat l’entitat per com afronta la igualtat de drets en les persones i pel treball que fa amb el col·lectiu de més de cinc-centes persones que el formen a Lleida perquè tinguin un procés de vida normalitzat en l’àmbit educatiu, de lleure, familiar i de l’envelliment. El paer en cap ha parlat de paradoxes en determinades inversions, posant l’exemple de les polítiques d’equilibri territorial i les que promocionen l’activitat en l’àmbit social. En el primer cas, ha comentat que són inversions que no generen el mateix retorn que en àrees econòmiques més grans, però que ningú no ha comptabilitzat el cost de la desertització del territori si no s’apliquessin. En el segon cas, ha afirmat que la productivitat que s’obté és diferent globalment si no s’introdueixen factors correctors. No obstant això, la inversió feta en la creació de llocs de treball en empreses que busquen la integració de les persones i la igualtat de dret té un retorn per a la pròpia activitat que es genera i pels costos socials que hi hauria associats si no es fessin.

Per això, l’alcalde ha conclòs que l’acció social s’ha d’orientar cap a una filosofia d’igualtat de drets, amb polítiques que continguin components econòmics i d’emprenedoria i amb inversions productives des del punt de vista econòmic, d’equilibri i social. 

La Fundació Aspros celebra un cop l’any la trobada en la qual estan convidades a participar les famílies, els socis, les empreses i les administracions que col·laboren amb la Fundació. La primera ponència de la jornada ha anat a càrrec de Juan-José López Burniol, a qui Ros ha saludat. Rosa Pérez també ha fet de ponent, juntament amb els testimonis de familiars vinculats a la Fundació. La Coral Shalom clourà la jornada abans de la intervenció del president de la Diputació, Joan Reñé.

Com a novetat, enguany se celebra la Cursa Nosaltres També Podem, que es fa demà a les Basses d’Alpicat de Lleida, amb dues modalitats, caminada i cursa, totes dues de 5,5 quilòmetres. A més, hi haurà música en directe, una masterclass de Zumba i animació infantil.

La Fundació Asprós atén més de cinc-centes persones d’edats diferents, amb diversos tipus i graus de discapacitat, a través d’una xarxa de serveis, centres i programes i un equip humà de més de quatre-cents cinquanta professionals. El seu treball té com a principal objectiu que les persones ateses i les seves famílies puguin gaudir d’una òptima qualitat de vida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat