Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida es vesteix de groc

Uns dos-cents voluntaris del 9-N visiten domicili per domicili amb l'objectiu de descobrir quin és el país que imaginen els lleidatans a través d’un qüestionari de sis preguntes

Òmnium Lleida,Seu Vella,9-N
La Seu Vella, tenyida de groga, en el marc de la campanya Ara És l'Hora. (Foto: Òmnium Lleida)
La ciutat de Lleida va ser ahir dissabte l’epicentre d’una jornada festiva i reivindicativa en què es van combinar accions de la Gigaenquesta i accions del País Groc per tenyir la ciutat del color de la campanya Ara És l’Hora. 


La Seu Vella i la plaça Blas Infante van ser els llocs elegits per concentrar els dos-cents voluntaris que van participar en les activitats programades, que no només van vestir la ciutat de groc, sinó que van anar pels domicilis demanant el vot pel 9 de novembre, entre ells, el candidat de CiU per a les pròximes eleccions municipals, Toni Postius. L'ANC va penjar a la Seu Vella els murals internacionals amb què es reclamava als líders mundials que donessin suport a la consulta. En l'acte central de la campanya a les terres de Ponent hi van participar els líders de l'ANC, Josep Colomer, d'Òmnium Cultural, Quim Torra, i l'escriptor Pep Coll.

La Gigaenquesta que van fer circular els voluntaris estava formada per sis qüestions quant a l’opinió dels ciutadans sobre com s’haurien de gastar els diners, sobre els serveis públics, sobre quina seria la seva màxima prioritat, sobre la relació Catalunya-Europa, sobre si el castellà ha de ser, juntament amb el català, llengua oficial i sobre si aniran a votar el 9-N. L’objectiu de la campanya és descobrir el país nou que imaginen els ciutadans que volen la independència.

Aquesta va ser l’última acció promoguda per Ara és l’Hora que se celebra de forma multitudinària. La campanya es va desenvolupar també a Sant Feliu de Llobregat, Vilassar de Mar, Móra d’Ebre, Castellbisbal i Badia del Vallès. Durant el cap de setmana, els voluntaris seguiran escoltant els ciutadans a Barcelona. Actualment, Ara és l’Hora compta amb més de cinquanta-cinc mil voluntaris.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat