Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més de 1.400 esportistes en la 37a Marxa Beret i el Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic

L’estació de Baqueira Beret acolliràambdues competicions els dies 6 i 7 de febrer

Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, Carlos Medina, Manu Caseny, Pep Albós, Marxa Beret
El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, acompanyat per Carlos Medina, Manu Caseny i Pep Albós. (Foto: Diputac
La Diputació de Lleida ha acollit la presentació en roda de premsa la 37a Marxa Beret, que aquest any se celebrarà els dies 6 i 7 de febrer conjuntament amb el Campionat Europeu d’Esquí Nòrdic. L’estació de Baqueira Beret espera l’arribada i participació d’entre 1.400 i 1.500 esportistes procedents de tot el món. 


El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha presentat aquest esdeveniment acompanyat pel vicesíndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Medina; pel coordinador de la prova, Manu Caseny, i pel responsable de màrqueting de Baqueira Beret, Pep Albós.

Sabarich ha afirmat que l’estació de Baqueira Beret és un clar referent de neu a Catalunya i també a l’Estat espanyol i que la Diputació de Lleida sempre  col·labora amb aquells esdeveniments esportius que donen a conèixer el territori lleidatà, que en aquest cas és la Val d’Aran i el turisme de neu.

Aquesta prova va néixer l’any 1977 com una marxa popular. Aquest any inclou la marató d’estil clàssic i d’estil lliure, puntuable per la Copa Catalana i pel Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí, tal com ha explicat el vicesíndic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Medina.

Igualment, la Marxa Beret és puntable pel Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic i la qualificació dels esportistes està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d’Esquí de proves populars i també en el calendari Euroloppet (circuit europeu de marxes de llarga distància).

S’espera la participació d’entre 1.400 i 1.500 esportistes, un 40% dels quals provenen de països nòrdics, d’Alemanya, Àustria o Itàlia.

El dissabte 6 de febrer tindrà lloc la prova en estil lliure de dues distàncies de 15 km a la zona d’Orri i Beret i de 30 km ala zona d’Orri, Beret i Gabatxos.

El diumenge 7 de febrer es disputarà la prova de llarga distancia en estil clàssic. Amb un circuit de 10 km ala zona de Beret i Orri; de 21 km a la zona de Beret, Orri i Montgarri, i finalment al circuit de 42k m a la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. 

Aquesta prova correspon al Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí i el campió d’Europa serà qui aconsegueixi el còmput dels dos millors temps de les dues proves de llarga distància: la prova de 30 km (dissabte) i de 42 km (diumenge). L’any vinent aquest Campionat d’Europa se celebrarà a Vuokatti, (Finlàndia).

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat