Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Marisa Xandri demana la convocatòria urgent d’oposicions per cobrir la falta d’efectius en el cos de Bombers

El març de 2015 el conseller d'Interior va prometre una convocatòria d’oposicions per cobrir 153 places, “però al final s’ha quedat en un exemple més de la llarga llista d’incompliments”

Marisa Xandri, Partit Popular, Parlament de Catalunya
La diputada del PP de Lleida al Parlament, Marisa Xandri. (Foto: ACN)
La diputada del PP de Lleida al Parlament, Marisa Xandri, presentarà una proposta de resolució en la que demanarà fer efectiva la convocatòria en un termini d’un mes de, com a mínim, 153 places de bombers professionals a compte dels pressupostos de 2015 per fer front “a la falta d’efectius que hi ha a la província de Lleida”.

Xandri demana també la convocatòria en un termini d’un mes de 350 places de bombers voluntaris i accelerar les proves físiques i teòriques dels aspirants a bombers voluntaris “per tal que estiguin operatius el més aviat possible”.
 
La diputada recorda que el conseller d’Interior de l’anterior Govern de la Generalitat va prometre el març de 2015 la convocatòria d’oposicions per aquell mateix any per cobrir 153 places, tenint em compte les demandes plantejades pels bombers de reduir la mitjana d'edat dins del cos i cobrir les nombroses jubilacions registrades els últims anys, “però al final aquella promesa s’ha quedat en un exemple més de la llarga llista d’incompliments del Govern de la Generalitat”, ha destacat Xandri, que recorda que l'última convocatòria per cobrir places dins del cos de Bombers es remunta a l’any 2009.
 
Així mateix,  Xandri demana mesures urgents per solucionar la situació del bombers voluntaris, ja que en la majoria de parcs estan sota mínims. En aquest sentit, la diputada assenyala que a la província de Lleida hi ha 29 parcs ocupats exclusivament per voluntaris i 8 de mixtes. “Recentment ha finalitzat el disseny de les proves físiques i teòriques per a la propera convocatòria de voluntaris, però el problema és que el procés de selecció fa que els nous bombers voluntaris no estiguin operatius fins a mitjans de 2018, fet que impedirà garantir les emergències que puguin produir-se durant tot aquest temps”, ha destacat Marisa Xandri.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat