Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

CiU denuncia la "passivitat" de la Paeria amb el tràfic de drogues i la prostitució al Centre Històric

Recorden que al setembre es va acordar modificar l'ordenança de civisme per endurir les sancions però que "segueix sobre la taula"

Convergència i Unió, Toni Postius
Regidors de CiU a la Paeria i veïns del Pla de l'Aigua, al Centre Històric de Lleida. (Foto: ACN)
El grup municipal de CiU la Paeria ha denunciat aquest dilluns la "passivitat" de l'equip de govern amb la lluita contra el tràfic de drogues i la prostitució al Centre Històric de Lleida. 

El president de CiU a l'Ajuntament, Toni Postius, considera "decebedor" que, tot i que al setembre de 2015 el PSC, amb el suport de la resta de formacions, es va comprometre a modificar l'ordenança municipal de civisme per endurir les sancions i tipificar millor les actuacions il·legals, "encara segueix sobre la taula". En aquest sentit, urgeixen l'equip de govern a fer efectiu aquest compromís. CiU recorda que, després de dos mesos recorrent el barri i haver parlat amb 300 veïns, comerciants i entitats, aquestes activitats il·legals continuen sent "la gran assignatura pendent" del Centre Històric. Per la seva banda, el president de la Plataforma pe la Dignificació del Pla de l'Aigua, Josep Maria Muñoz, lamenta que, tot i la presència policial a la zona, "no es faci prou". "Hi ha gent a totes hores venent droga al detall, es veu, se sap i seria fàcil actuar-hi", assegura.
 
Postius ha anunciat que demanarà a la propera Comissió d'Urbanisme fer efectiu el compromís incomplert de l'equip de govern de modificar les ordenances municipals per eradicar els problemes d'incivisme. Alhora, també posat l'accent en la necessitat de reforçar la neteja de la ciutat, endegar una campanya de sensibilització veïnal i aplicar amb rigor l'Ordenança Municipal de Neteja.

Aquestes propostes es concreten després que Postius i els regidors del grup de CiU hagin visitat a fons el Centre Històric de la ciutat durant vàries setmanes per copsar les problemàtiques dels veïns, comerciants i entitats d'aquesta zona. En concret, s'han fet un centenar de visites a comerços i negocis, s'han escoltat a més de 300 persones i s'han gestionat una trentena d'atencions al ciutadà.

Recorda que el mes de setembre passat CiU ja va denunciar públicament l'existència al Centre Històric de pisos pastera, habitatges que funcionen com a bars il·legals i prostíbuls. "La situació es manté igual a hores d'ara, com ho constaten les recents queixes dels veïns", ha subratllat, per aquest motiu demanen la immediata modificació de les ordenances municipals. En aquest sentit, Postius sosté que l'equip de govern es va comprometre a modificar les ordenances municipals per poder atacar d'arrel la inseguretat, la prostitució al carrer, la venda i consum d'estupefaents i les activitats il·lícites en pisos del Centre Històric, però aquest compromís, lamenta, "encara està sobre la taula". CiU demana actuar amb "urgència" perquè els veïns estan "farts". "Volem que el Centre Històric torni a ser el cor de la ciutat i que s'acabi la situació de degradació", han dit.

Pel que fa al problema de la neteja, aposta, en primer lloc, per ampliar la freqüència del servei de neteja atès que, tot i ser un problema comú en d'altres barris, al Centre Històric es fa especialment palès. "La freqüència de servei actual és insuficient per fer front a les necessitats de neteja de determinats punts del barri, especialment durant els caps de setmana, en les zones de concentració d'oci", ha conclòs. 

Larrosa assegura que l'equip de govern és "contundent" al Centre Històric

El tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha recomanat a Toni Postius que es "passegi" més pel Centre Històric per comprovar que l'Ajuntament és "contundent" contra l'incivisme. Assegura que l'any passat, des de l'adopció del Pla Horitzó 2018 s'han realitzat 60 inspeccions al barri en habitatges i locals i que s'han tancat tant establiments com pisos per "incompliments greus". 

Larrosa ha lamentat que CiU només visita el Centre Històric per criticar l'equip de govern i li recorda a Postius que, "potser perquè no és membre de les comissions informatives municipals", "no sap" que es va acordar arrancar al febrer una campanya de civisme per conscienciar els veïns sobre quines actuacions cal millorar i per buscar la complicitat per ser corresponsables en la gestió de l'espai públic. Aquesta campanya de civisme, explica Larrosa, fa referència a la neteja i a les sancions que cal tenir en compte si s'incompleixen les ordenances.

Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, ha explicat que durant el 2015, al Centre Històric s'han fet 1.671 actuacions en l'àmbit de seguretat ciutadana, hi ha hagut 61 detinguts i s'han aixecat 245 actes per consum de drogues a la via pública. Mestres ha lamentat les declaracions de Postius que fa una política, assegura, "destructiva" i ha afegit que, pel que fa a la prostitució, des de l'àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament s'han atès 44 dones que es dedicaven a la prostitució i 19 d'elles han trobat feina.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat