Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

FGC redueix a la meitat el dèficit de les estacions lleidatanes d’esquí Espot i Port Ainé

Quan van comprar-les perdien 3 M€ i ara, 1,2

Vallter 2000, biomassa
Un instant durant la presentació oficial de la planta de biomassa que s'ha instal·lat a l'estació d'esquí Vallter 2000 aquest dissabte. (Foto: FGC)
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha explicat que en els darrers dos anys han aconseguit reduir a la meitat el dèficit que mantenien les estacions d’Espot i Port Ainé, situades al Pallars Sobirà. “Quan vam entrar a gestionar-les estaven gairebé en fallida, a punt de tancar, i perdien 3 M€, ara en perden 1,2”, ha detallat Ticó. El president ho ha explicat des de Setcases, al Ripollès, en la inauguració de la nova planta de biomassa que s’ha instal·lat a l’estació d’esquí gironina Vallter 2000 i que suposarà un estalvi econòmic anual de 20.000 euros.


El juliol del 2011 Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va adquirir les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé, situades a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà. Aquest dissabte, i després de les darreres publicacions que assenyalaven que les estacions d’esquí gestiones per FGC eren deficitàries, el president de la institució ha volgut sortir al pas. “No és que FGC tingui com objectiu comprar estacions d’esquí, però vam adquirir-les perquè el Govern va avisar que eren deficitàries i que estaven a punt de fer fallida”, ha recordat.
 
Segons Ticó, en el moment en que la institució va fer-se càrrec d’aquestes dues instal·lacions, les estacions tenien un dèficit de 3 milions d’euros. “La nostra feina és intentar que no hi hagi una fallida d’aquestes empreses i tenim un estudi fet per professionals d’Esade que marca que per cada euro que una persona es gasta en una estació d’esquí el territori en rep 11”, ha comentat el president. Per això, i amb la idea que les estacions són eines al servei de la comarca i del territori, van decidir apostar per adquirir les dues estacions.
 
“Quan vam comprar-les perdien 3 M€, no sé si d’això es pot dir deficitàries o directament en l’absoluta ruïna. En dos anys hem aconseguit, entre cometes, que només perdin 1,2 M€, més de la meitat”, ha explicat Ticó. Per això, assenyalen que “estan contents” però que en cap moment es donen per satisfets. “Nosaltres volem perdre 0 euros, ho veiem com un petit negoci”, ha afegit. Segons Ticó, durant aquest temps han aplicat mesures de gestió integrada que han permès anar reduint el dèficit d’aquestes instal·lacions.
 
“Sóc optimista i afirmo que en un parell o tres anys, amb algunes inversions, nous productes i negocis que puguem tirar endavant, aconseguirem que siguin un petit negoci, els guanys dels quals els reinvertirem en l’estació”, ha detallat. En aquest sentit, Ticó ha volgut deixar clar que la vessant de turisme i muntanya que gestionen des de FGC –amb cinc estacions d’esquí i set trens turístics– no “costen ni un duro” als ciutadans. “Tenim un índex de cobertura del 100% i no hem de demanar diners al Govern”, ha remarcat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat