Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ERC, CiU i la Crida registren el recurs de reposició contra l'estudi comercial adjudicat per la Paeria

Consideren que el procediment seguit per l'equip de govern socialista incompleix la llei de contractes del sector públic i el cartipàs municipal

Carles Vega, Toni Postius, ERC-Avancem, Convergència i Unió
Carles Vega (ERC) i Postius (CiU), en roda de premsa. (Foto: Arxiu)
Els grups municipals de CiU, ERC-Avancem i de la Crida per Lleida-CUP a l'Ajuntament de Lleida han presentat aquest divendres al registre de la Paeria un recurs de reposició contra l'adjudicació per decret per part de l'equip de govern del PSC de quatre estudis sobre l'oferta i la demanda comercial a la ciutat. 

Aquestes formacions rebutgen que s'hagi "trossejat" en quatre l'estudi inicial previst, ja que d'aquesta manera l'equip de govern ha pogut encarregar els estudis de forma directa sense necessitat d'obrir un procés de licitació públic. Dijous al matí CiU i ERC van anunciar la presentació del recurs si el PSC no feia marxa enrere en el procediment seguit en l'adjudicació en considerar que incompleix la llei de contractes del sector públic i el cartipàs municipal. A la tarda la Crida-CUP es va sumar a la petició.
 
Amb la presentació d'aquest recurs de reposició, els tres grups de la Paeria insten el PSC a fer marxa enrere després que el 22 de desembre passat adjudiqués mitjançant decrets la realització de quatre estudis comercials sobre la ciutat, que haurien de servir per analitzar la idoneïtat de la implantació de nous projectes comercials com ara el projectat a Torre Salses. CiU, ERC i la Crida-CUP reclamen la necessitat d'obrir un concurs públic, amb un plec de condicions que s'exposi a informació pública, per tal que hi pugui concórrer qui ho desitgi i que sigui una mesa de contractació qui acabi adjudicant el treball a l'oferta més adient i no directament l'equip de govern. 

Des d'ERC-Avancem han lamentat les declaracions de l'equip de govern sobre el recurs de reposició de l'estudi comercial que aquest divendres han registrat els tres grups municipals. El republicà Josep Maria Baiget ha criticat que el PSC titlli d'"indigna" la reclamació "abans d'haver-se llegir el recurs". Així mateix, ha precisat que el motiu pel qual s'ha presentat "és un incompliment de la llei de contractes del sector públic i del cartipàs municipal". També ha qualificat de "fora de lloc" que des de l'equip de govern s'acusi aquests grups d'haver rebut "pressions de lobbies locals" i de "posar pals a les rodes". ERC-Avancem reitera "que no és lícit que la Paeria es gasti 60.000 euros en uns estudis i després digui que els informes no influiran en la decisió sobre l’obertura de grans superfícies".

El PSC defensa el procediment seguit i es compromet a acatar la resolució del secretari general

El tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Félix Larrosa, ha tornat a defensar el procediment seguit per l'equip de govern en l'adjudicació dels quatre estudis comercials tot i deixar clar que el PSC "actuarà en conseqüència" en funció de la resolució que faci el secretari general del recurs de reposició presentat per CiU, ERC i la Crida, el qual prèviament serà analitzat pels serveis jurídics de la Paeria. 

El tinent d'alcalde ha remarcat que els estudis encarregats "no obeeixen" a la proposta de modificar el Pla parcial de Torre Salses, sinó que "són un compromís de l'alcalde Ros que va assumir l'abril passat per fer una reflexió global sobre el model comercial de la ciutat" i, per tant, "no tenen res a veure" ni amb la mobilitat del SUR-42 ni amb altres aspectes que relacionats amb aquesta zona de la ciutat. 

Larrosa ha explicat que aquesta informació "ha de poder servir perquè els empresaris puguin prendre decisions, que acompanyin la seva presa de decisions" i "per potenciar la centralitat i la capacitat d'atracció comercial de la ciutat de Lleida i generar ocupació". Igualment, ha deixat clar que el resultat d'aquests estudis "no serà determinant a l'hora de concedir o denegar llicències d'activitat comercial". 

Finalment, ha defensat que els equips de treball seleccionats per la Paeria per elaborar aquests estudis "són importants", ja que "tenen uns antecedents que aconsellen la seva contractació". Malgrat això, "s'ha fet un procés d'invitació en funció de les característiques dels propis estudis i dels grups de treball o empreses que es van convocar", ha afirmat Larrosa, tot mostrant-se convençut que la informació que aportaran aquests estudis "serà la que tots necessitem". 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat