Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Vega (ERC): "Exigim que s’anul·li la licitació de l’estudi comercial perquè és un frau de llei i incompleix el cartipàs"

ERC i CiU presentaran un recurs de reposició per demanar que s’invalidi la licitació per incompliment de la Llei de contractes del sector públic

Carles Vega, Toni Postius, ERC-Avancem, Convergència i Unió
El president d’ERC-Avancem, Carles Vega, i el cap de llista de Convergència i Unió, Toni Postius, fent declaracions als mitjans. (Foto: ERC-Avancem)
Els grups municipal de CiU i ERC a l'Ajuntament de Lleida exigeixen a l'equip de govern del PSC que faci marxa enrere en l'adjudicació que ha fet mitjançant decrets de quatre estudis sobre l'oferta i la demanda comercial a la ciutat ja que consideren que s'incompleix la legislació sobre contractació pública, així com el cartipàs. 

Ambdós grups rebutgen que s'hagi "trossejat" en quatre l'estudi inicial previst ja que d'aquesta manera la Paeria ha pogut encarregar els quatre estudis de forma directa sense necessitat d'obrir un procés de licitació públic, que sí que hauria estat necessari si l'adjudicació s'hagués fet conjuntament. En cas de no obtenir un compromís de l'equip de govern que atengui les seves reclamacions en les pròximes hores, CiU i ERC han anunciat que aquest mateix divendres presentaran al registre municipal un recurs de reposició contra la decisió de l'equip de govern.

CiU i ERC han anunciat que, si el PSC no rectifica, aquest mateix divendres presentaran un recurs de reposició al registre de la Paeria contra la mesura presa per l'equip de govern d'adjudicar per decret la realització de l'estudi comercial de la ciutat, que ha de servir per analitzar la idoneïtat de la implantació de nous projectes comercials com ara el projectat a Torre Salses. El president del grup municipal d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha criticat que s'hagi "trossejat en quatre" l'estudi previst inicialment, decisió que ha qualificat "d'error en la forma" i de "parcial". Per això, ha exigit a l'alcalde Àngel Ros un nou procediment amb "publicitat, lliure concurrència, transparència i igualtat d'oportunitats".

Vega i el president del grup municipal de CiU, Toni Postius, han explicat que ara s'han assabentat que el 22 de desembre l'equip de govern va adjudicar per decret quatre estudis per analitzar la situació de oferta i demanada comercial a la ciutat, dos a l'empresa Smart Marketing i altres dos a la UdL, encàrrecs que globalment sumen més de 64.000 euros (+ IVA). ERC i CiU han remarcat que en cas d'haver-se encarregat un sol estudi comercial, tal com defensen aquests dos grups, hauria estat necessari fer la licitació mitjançant un concurs públic de lliure concurrència i amb publicitat per tal que tots els interessats en dur-lo a terme poguessin presentar-s'hi. 

Toni Postius ha reclamat la necessitat de fer les coses "bé" i, per això, ha defensat que cal obrir un concurs públic, amb un plec de condicions que s'exposi a informació pública, per tal que hi pugui concórrer qui ho desitgi i que sigui una mesa de contractació qui acabi adjudicant el treball a l'oferta més adient. CiU i ERC consideren que, tal com l'equip de govern ha fet la licitació de l'estudi –en quatre parts–, s'està incomplint la legislació sobre contractació pública, així com el propi cartipàs municipal. Pel que fa a la llei estatal, Postius ha explicat que quan una licitació supera els 60.000 euros (sense IVA) s'ha d'obrir un concurs públic de lliure concurrència, mentre que en el cas del cartipàs cal estudiar al menys tres ofertes abans de decidir-se per una si l'objecte de licitació sobrepassa els 3.000 euros.

Davant d'aquests "incompliments", Carles Vega també ha reclamat que un estudi comercial "èticament ben fet" sobre l'oferta, la demanda, l'impacte social, econòmic i en l'ocupació i aspectes urbanístics com els accessos, "cosa que els estudis adjudicats no contemplen". Així, també ha exigit que l'estudi "sigui bo per tota Lleida" ja que "en un mes i mig s'han despertat diversos projectes comercials com són els de Torre Salses, Carrefour i Vallrufea". Per Postius, aquesta manera de fer mostra el "nepotisme" de Ros, "que actua com si seguís tenint majoria absoluta". 

Cal recordar que en el darrer Ple municipal del 22 de desembre passat l'alcalde de Lleida va decidir retirar de l'ordre del dia, a l'espera de disposar de l'estudi comercial de la ciutat, dos expedients que han de permetre tirar endavant el projecte comercial de Torre Salses –entre els barris de la Bordeta i Magraners–, un dels quals referent a la proposta de modificació del pla general per reajustar el traçat de la prolongació del vial Víctor Torres i, l'altre, al conveni amb la firma promotora del projecte comercial de Torre Salses.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat