Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Audiència de Lleida arxiva la denúncia de Ros contra Camps

Considera que les expressions de l'exprimera tinent d'alcalde formen part de la crítica política i que preval la llibertat d'expressió

Marta Camps, Ajuntament de Lleida,
Imatge de l'exprimera tinent d'alcalde, Marta Camps. (Foto: Arxiu)
L'Audiència de Lleida ha arxivat la denúncia que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar contra la seva exprimera tinent d'alcalde, Marta Camps, per "injúries i calúmnies". Considera que les expressions de la regidora fetes als mitjans de comunicació un dia després del seu cessament en què acusava Ros d'irregularitats formen part de la "crítica política" i que "preval la llibertat d'expressió". 

L'Audiència ha desestimat, doncs, el recurs presentat per l'advocat de Ros contra la interlocutòria del Jutjat d'instrucció 1 de Lleida que el 25 de setembre va arxivar aquesta denúncia, arxivada també anteriorment per la Fiscalia. La sentència de l'Audiència, però, no és ferma, ja que encara es podria recórrer al Tribunal Constitucional.
 
L'exprimera tinent d'alcalde ja va declarar davant del fiscal en cap de Lleida que en les seves declaracions "no hi havia ànim d'insultar, injuriar ni calumniar, sinó de posar de relleu fets que estan denunciats des de fa temps". La regidora defensava que tot el que va dir llavors estava basat en la documentació que va presentar a la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona i a l'Oficina Antifrau i va negar que ella hagués acusat Ros de malversació.

Preguntada directament per una declaració en què Camps denunciava pràctiques "quasi mafioses", la regidora va explicar que es referia a la desaparició de tres factures telefòniques corresponents al seu telèfon, així com al de dues persones més de la seva confiança. En aquest sentit, va declarar haver-se sentit "controlada i espiada" i que hi havia personal de l'Ajuntament que estava de baixa per "mobbing i depressió". 

Camps considerava que la querella presentada no tenia fonament ja que, en tot cas, sempre havia parlat "d'irregularitats o despeses obscenes". La Fiscalia de Lleida ja va argumentar que no s'havien produït "expressions insultants" i que "la labor de crítica política, tot i sent especialment dura, no només és lícita, sinó que és essencial per a la salut democràtica de la nostra societat". 

Cronologia dels arxivaments 

La Fiscalia de Lleida va ser la primera a arxivar aquesta denúncia de Ros per "injúries i calúmnies" presentada el 20 de febrer de 2015 contra Camps. L'alcalde de Lleida, però, va insistir en aquest extrem i el 10 d'abril de 2015 va presentar una querella al Jutjat d'instrucció 1 de Lleida que el 25 de setembre de 2015 també es va arxivar. Ros va recórrer aquesta decisió a l'Audiència de Lleida i aquesta, amb data de 18 de gener de 2016, ha desestimat el recurs, confirmant així la interlocutòria emesa pel Jutjat d'instrucció 1 de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat