Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida proposa crear un Consell Municipal de la Cultura

L'objectiu és que els diferents agents del sector tinguin veu a l'hora de definir les prioritats culturals a la ciutat i potenciar el treball en xarxa

Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, cultura,
Imatge dels representants de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida en la presentació a l'antic convent de Santa Clara de Lleida. (Foto: Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida)
La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, que agrupa dotze entitats i associacions, proposa l'activació o creació del Consell Municipal de la Cultura aprofitant la modificació del reglament de participació ciutadana que prepara l'Ajuntament de Lleida. Aquest nou ens hauria de permetre als diferents agents implicats en l'àmbit cultural a la capital del Segrià participar en el disseny de les polítiques culturals a la ciutat, així com potenciar el treball en xarxa entre l'àmbit públic i privat.

El Consell Municipal de la Cultura ja està previst en l'actual reglament de participació ciutadana de Lleida, aprovat el 2006, tot i que la iniciativa no va acabar de quallar. Per això, aposten ara per un canvi de model i, sobretot, per la implicació de tot el sector cultural de la ciutat.
 
El Consell Municipal de la Cultura de Lleida, òrgan que ja funciona amb èxit a d'altres ciutats com ara Girona, Manresa o Vic, s'emmarcaria entre els consells temàtics recollits a la normativa com a òrgan de participació "de les associacions i entitats representatives dels interessos ciutadans concrets en funció de llurs objectius". La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida ja va plantejar el 2 de desembre passat la proposta a la regidora de Cultura, Montse Parra, que inicialment es va mostrar receptiva a la iniciativa, segons ha explicat Montse Torres, vicepresidenta de l'Ateneu Popular de Ponent.

Per a l'activació del Consell Municipal de la Cultura seria necessària la redacció d'un reglament de funcionament per al qual la Plataforma vol que es busqui el consens entre els diferents agents del sector cultural de la ciutat. Segons Torres, la voluntat és que hi puguin tenir cabuda entitats, artistes i empreses, a més de la Paeria, i que serveixi per definir de manera consensuada les prioritats en el sector cultural i ajudi a reforçar el treball en xarxa entre l'àmbit públic i privat, perquè "la cultura l'hem de fer entre tots", segons ha dit Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà.

En aquest sentit, des de la Plataforma han demanat que l'associacionisme i la ciutadania puguin prendre part en la modificació del reglament de participació ciutadana que plantegen diferents grups municipals i l'equip de govern del PSC.

Jornada de reflexió i debat al març

En el mateix sentit de buscar sinèrgies i de poder avaluar la situació del sector cultural a Lleida, la Plataforma prepara per al mes de març una jornada de reflexió i debat sobre el present i futur de la cultura a la ciutat de Lleida, amb la participació de persones, entitats i empreses vinculades amb el món cultural lleidatà. 

La Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida està integrada per l'Ateneu Popular de Ponent, els Castellers de Lleida, el Centre Excursionista de Lleida, el Cercle de Belles Arts de Lleida, el Centro Latinoamericano de Lleida, la Coral Shalom, la Fundació Orfeó Lleidatà, el Grup Cultural Garrigues, el Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent, l'Associació Cultural Lo Sotrac, Òmnium Cultural Ponent-Lleida i el Sícoris Club.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat