Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Comú exigeix sancionar la concessionària dels radars i aposta per la municipalització del servei

El grup municipal reclama a Àngel Ros que "serveixi a la ciutadania i no als interessos de qui no compleix contractes"

radars
Un dels radars de control de velocitat instal·lats a Lleida, davant de l'Hospital de Santa Maria, a l'avinguda Rovira Roure, que han entrat en funcionament aquest dilluns al matí. (Foto: ACN)
El Comú de Lleida ha presentat una proposta de resolució en què planteja la imposició de les penalitzacions previstes en el plec de clàusules administratives a la concessionària del servei de radars i semàfors vermells a la ciutat, la UTE Arnó-Sice. 

El grup municipal ha tornat a expressar la seva "perplexitat" pel fet que l'equip de govern de la Paeria permeti a la concessionària dels radars "saltar-se les seves obligacions" i, per això, exigeix a l'alcalde Àngel Ros "que serveixi a la ciutadania i no als interessos de qui no compleix contractes". A banda de l'actuació sancionadora i atès que el plec de clàusules així ho permet, el Comú també proposa estudiar la resolució del contracte a causa de la demora en el seu compliment. Així mateix, el grup municipal aposta per la municipalització del servei.
 
En la proposta de resolució, el Comú de Lleida també planteja la realització d'un estudi previ per valorar la viabilitat de la municipalització de tots els serveis municipals previstos en l'expedient 142/2013, és a dir, els elements del servei públic municipal de control de trànsit i de seguretat vial a Lleida (semàfors, radars, control d'accessos, semàfor vermell i càmeres).

El Comú denuncia un "acord a l'ombra per renegociar el contracte de forma opaca"

El Comú de Lleida critica que l'equip de govern del PSC no hagi respost de manera "acreditada" a les cinc preguntes formulades pel grup municipal. Davant d'aquest "silenci", el Comú va presentar en el Ple de la Paeria del desembre una moció per sol·licitar que s'aturés la renegociació del contracte de radars i semàfor vermell. Els vots en contra del PSC, Ciutadans i PP van tombar el primer punt de la moció, que sol·licitava a l'equip de govern "aturar qualsevol renegociació del contracte de radars i semàfor vermell amb la concessionària i obligar-la a l'estricte compliment del contracte signat".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat