Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida impulsarà un front comú amb Osca per reclamar l'autovia A-14 al futur Govern espanyol

El Ple de la corporació aprova una moció a favor d'aquesta infraestructura amb l'abstenció del PP, que la qualifica d'"oportunista, malintencionada i demagògica"

Diputació de Lleida
Pla general del Ple de la Diputació de Lleida aquest matí. (Foto: Gerard Cardona)
La Diputació de Lleida impulsarà un front comú amb institucions d'Osca per reclamar al futur Govern espanyol la millora urgent de l'N-230 i que s'avanci en la construcció de l'autovia A-14. Ho ha anunciat el president de la corporació, Joan Reñé, després que el Ple d'aquest divendres ha aprovat una moció en aquest sentit presentada per Unitat d'Aran que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups, excepte el PP, que s'ha abstingut i l'ha qualificat d'"oportunista, malintencionada i demagògica". La intenció de Reñé és constituir un grup de treball que agrupi també ajuntaments, consells comarcals i agents econòmics del territori. Assegura que la millora de la connexió amb la Vall d'Aran i França és una "necessitat imperiosa" per reduir la sinistralitat en una via molt transitada que també és clau per a l'activitat econòmica.

Els acords de la moció exigeixen al Ministeri de Foment una acció immediata per a la millora dels punts negres i els trams de concentració d'accidents a la carretera N-230, a més de reclamar la continuació de les obres de l'autovia A-14 entre Lleida i Alfarràs i l'execució dels projectes pendents fins a Benavarri. També reclama la millora integral entre aquesta població d'Osca i la frontera francesa, a més d'una actuació a les travessies urbanes afectades per l'N-230, amb l'estudi i el projecte de les variants als termes municipals on siguin necessàries. El text aprovat ja insta a impulsar conjuntament amb la Diputació d'Osca una proposta de moció a tots les ajuntaments de l'N-230 "que posi de manifest la queixa de les institucions i veïns afectats per aquesta carretera" i les seves "exigències de millora". La intenció del president de la Diputació de Lleida és anar més enllà i convidar la Diputació d'Osca a sumar-se al grup de treball institucional i econòmic que impulsarà la corporació per tenir "capacitat d'influència" en el nou executiu. Per Reñé, la millora de l'N-230 i la seva conversió en autovia arrosseguen un procés "excepcionalment lent" si es compara amb les inversions que el Govern espanyol fa en altres punts de l'Estat i, per tant, remarca que la reivindicació és "justa i necessària".

D'altra banda, el Ple de la Diputació també ha aprovat una altra moció per reclamar la rebaixa de l'IVA cultural presentada pel PSC i que ha rebut el suport de tots els grups, excepte el PP, que hi ha votat en contra, i C's, que s'hi ha abstingut.

Joan Reñé també ha anunciat arran d'un pregunta del grup popular que s'estan estudiant les fórmules per tal que la Diputació participi en la construcció i posterior gestió de l'hospital veterinari que ha de donar servei al Grau de Veterinària estrenat a la Universitat de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat