Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ERC critica l'actitud "continuista" del PSC a la Paeria que segueix actuant "com si tingués majoria absoluta"

El portaveu republicà, Carles Vega, valora els primers sis mesos de govern municipal. en què han fet una oposició "útil", "fiscalitzadora" i "propositiva"

Carles Vega, Núria Marín, Josep Maria Baiget, ERC-Avancem
Els tres regidors d'ERC a l'Ajuntament de Lleida, a peu dret davant d'un plafó del partit. (Foto: ACN)
Aquest diumenge s'han complert sis mesos del nou govern a l'Ajuntament de Lleida, format per 8 regidors del PSC (que governa amb minoria), 6 de CiU, 4 de C's, 3 d'ERC, 2 de la Crida-CUP, 2 del PP i 2 del Comú de Lleida, un escenari molt diferent a l'anterior mandat municipal, format per un PSC amb majoria absoluta (15 regidors), CiU (6) i PP (6). Un dia després d'aquesta efemèride, ERC ha volgut fer balanç d'aquest primer semestre a la Paeria.


El seu portaveu, Carles Vega, ha lamentat que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, "no canviï d'actitud" i segueixi "venent fum" i "fent anuncis de projectes que no compleix com per exemple Torre-Salses". Segons el grup municipal d'ERC a la Paeria, el PSC va anunciar cinquanta actuacions que prometia dur a terme entre el juliol i el desembre de 2015 i de les quals "no s'han fet ni una quarta part", assegura Vega, que afegeix: "Segueixen anunciant grans plans a bombo i plateret i incomplint promeses"

Vega valora positivament d'aquests sis mesos haver acordat els pressupostos amb "canvis significatius", com ara bonificacions a les quotes d'escoles bressol tenint en compte la renda familiar, una partida econòmica per a aturats de més de 50 anys o passar la gestió directa de la zona blava i les grues a l'Ajuntament de Lleida, la qual cosa, asseguren des d'ERC, permetrà ingressar l'any entre 500.000 i 800.000 euros extra per a polítiques socials. 

Justament en polítiques socials celebren també la futura creació de la targeta social, que unificarà tots els avantatges o gratuïtats per a aquelles persones que ho necessitin i que contempla des de la gratuïtat en el transport públic com descomptes en taxes, impostos o fins i tot activitats culturals i que s'expedirà en base a la renda personal, no pas per formar part d'un col·lectiu, com el de pensionistes, per exemple, com fins ara. "No volem que, sota l'excusa que és molt complex, es vagi dilatant la seva posada en marxa", ha dit Vega, que ha afegit que per a això, per exemple, servirà la comissió de seguiment que es reunirà cada dos mesos i on espera que siguin presents els regidors d'ERC i els tinents d'alcalde del PSC de la Paeria, Montse Mínguez, Xavier Rodamilans i Fèlix Larrosa. 

A nivell cultural també celebren la recuperació de la gestió directa del Teatre de la Llotja i han anunciat que en breu es traurà a concurs la plaça de director/programador únic d'espectacles, que decidirà la programació tant de la Llotja com del Teatre de l'Escorxador o de Santa Teresa. 

Des d'ERC també celebren el compromís de l'equip de govern de fer un estudi sobre la viabilitat comercial de la ciutat. En aquest sentit, Vega ja ha dit que, "a no ser que els estudis ens demostrin el contrari, el model de la ciutat de Lleida no és el de grans superfícies, sinó de comerç local" i que cal tenir en compte que "el model de comerç és el model de ciutat". En aquest sentit, Vega recorda que "Lleida no és Tarragona o Saragossa" i que per tenir grans centres comercials "faltaria que la ciutat creixés entre 60.000 i 80.000 habitants".

Finalment, com a valoració general, Vega ha conclòs que "aquests sis mesos no han estat tan positius com esperàvem". Allò essencial "continua pendent", com el POUM, els problemes de mobilitat, el model comercial o el pla d'ajuts a les persones, ha dit. Vega ha afegit que l'objectiu principal d'aquest 2016 és fiscalitzar l'equip de govern per saber quants diners es gasten i com es gasten.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat