Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els infants de Lleida ja han enviat més de 800 cartes telemàtiques als Reis Mags

A més de peticions de joguines, moltes de les missives tenen contingut social i demanen ajuda per als refugiats o la fi de les guerres i el terrorisme

Camarlenc, Reis Mags, Cucalòcum
Imatge de la visita del patge reial de Lleida, el Camarlenc, al Cucalòcum, amb infants que li lliuren les cartes per a Ses Majestats. (Foto: Hermínia Sirvent)
Els Reis Mags d'Orient ja han rebut més de 800 cartes telemàtiques enviades pels nens i les nenes lleidatans des del servei de tramesa de cartes telemàtiques, via Internet, que ofereix la Paeria a través del seu web. La majoria de les cartes telemàtiques rebudes fins ara són d'infants de la capital del Segrià i pobles del voltant, però n'hi ha d'altres indrets com Barcelona i, fins i tot, de fora de Catalunya. Una dotzena de centres educatius també les inclouen en les seves activitats. Moltes de les missives, a més de demanar joguines, estan plenes de desitjos de pau, amor, menjar per a tothom, ajuda per als refugiats i condemnes contra la guerra i els actes terroristes. Aquest any les cartes telemàtiques als Reis Mags també es poden escriure per mitjà de l'aplicació WhatsApp per a smartphone.


El número habilitat per fer-ho és el 609 3020 30. Per utilitzar aquest servei tan sols cal agendar aquest número al WhatsApp de cada mòbil i enviar els desitjos i comentaris a Ses Majestats per mitjà d'un missatge. Per facilitar l'accés a aquesta tecnologia, l'Ajuntament de Lleida ha disposat un QR al mateix web de les cartes telemàtiques mitjançant el qual s'afegeix automàticament el número de Ses Majestats a l'agenda del nostre smartphone, facilitant la tramesa del missatge.
 
Segons ha informat la Paeria, el perfil de nens i nenes que escriuen les cartes via Internet és ampli, però "és important destacar que cada any hi ha una participació més elevada d'infants de fills d'immigrants, per la qual cosa és evident que aquesta iniciativa és una bona eina d'integració en els nostres costums i llengua, ja que moltes estan redactades amb un català més que correcte". Això, però, no impedeix que moltes recordin els països d'origen dels seus pares, els costums propis i, fins i tot, els problemes d'aquells indrets.
 
Els regals tradicionals continuen estant presents en les missives però els electrònics són els més demandats. Algú comença la carta dient que no necessita res, però acaba encomanant un iPad.
 
Totes les cartes rebudes participen en un concurs que premia les missives més simpàtiques i emotives. En aquest sentit, fins i tot hi ha algun nen que es disculpa per ser fidel al Pare Noel. N'hi ha qui pensa també amb la resta de membres de la família –"una motoserra per al tiet…" o "que la besàvia aguanti fins als 100 anys"- i qui té inquietuds socials demanant "seny per als polítics" o millores urbanes, un "Tibidabo a la Seu Vella, un Port Aventura en algun descampat de la ciutat i un Aquàrium al riu Segre".
 
L'Ajuntament de Lleida ofereix el servei de les cartes telemàtiques als Reis d’Orient des de l'any 1989. Les cartes enviades a Ses Majestats mitjançant aquest servei municipal opten a guanyar una de les tres llibretes d'estalvi d'Ibercaja, patrocinadora d'aquest esdeveniment, amb 200 euros cadascuna, o un dels deu vals de material informàtic valorat en 60 euros i patrocinat per l'empresa SEMIC, ubicada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.
 
D'altra banda, el Gran Camarlenc ha visitat aquest dissabte al matí l'estand de les carrosses dels Reis Mags al Cucalòcum, on ha aprofitat per recollir les cartes en mà d'aquells nens que han volgut lliurar-les al patge reial perquè les fes arribar a Ses Majestats. Tot seguit, el Camarlenç ha continuat la seva ruta pels locals veïnals dels barris de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat