Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Museu del Clima de Lleida obrirà l'abril de 2016 la zona exterior, un cop construïda la pèrgola i els accessos

La Paeria ha invertit l'any 2015 400.000 euros i s'han pressupostat 140.000 euros més l'any que ve per arranjar l'espai que acollirà l'EspaiOró

Museu de la Ciència i el Clima
Al sostre de 2,5 metres d'aquesta estructura metàl·lica del Museu del Clima de Lleida s'hi col·locaran les plantes enfiladisses que donaran ombra a l'estiu. (Foto: ACN)
El Museu de la Ciència i el Clima obrirà al públic l'abril de 2016 el seu espai exterior, és a dir, "gran part de l'equipament", ha assegurat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que aquest dijous ha visitat les obres d'aquest futur museu situat entre Gardeny i la Mariola acompanyat de regidors i tècnics municipals. Ja està gairebé enllestida l'estructura que configura la pèrgola de l'atri central, dissenyada per l'arquitecte Toni Gironès. El sostre, de 2,5 metres i mig l'ompliran 44 glicínies, una planta enfiladora caduca. L'Ajuntament de Lleida ha invertit aquest 2015 400.000 euros per la construcció de la pèrgola, així com l'adequació de les connexions de l'entorn del Museu amb Gardeny i la Mariola. L'any 2016 s'invertiran 140.000 euros per arranjar l'espai que allotjarà l'Espai Oró i espais de serveis interiors del museu, un espai tancat que obrirà al públic al llarg de 2016.


Ros ha explicat durant la visita d'obres que el Museu de la Ciència i del Clima és en si una peça més per analitzar el canvi climàtic. L'abril de 2016, ha assegurat, el Museu entrarà en funcionament parcialment, concretament tota la part exterior i es podrà començar a fer tasca de divulgació científica. A l'estiu, per exemple, acollirà els camps de treball científic que fa el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny. "Serà un nou parc urbà dedicat a la ciència", ha dit l'alcalde.
 
"Un Museu de la Ciència és per fer experimentació. El museu vitrina ha passat a la història", ha dit Ros. Per aquest motiu, "un museu del clima i del medi ambient ha de ser obert", ha afegit. La majoria del Museu de la Ciència serà, doncs, un espai obert basat en elements naturals, com ara un turó que actuarà com amfiteatre on es farà treball de divulgació científica i presentacions.
 
El Museu de la Ciència i el Clima de Lleida és, tal com l'ha definit Ros, "un gran espai obert amb elements tancats". Un d'aquests elements tancats, que està previst que s'obri al llarg de 2016, serà l'Espai Oró, que acollirà una exposició de Joan Oró, bioquímic lleidatà nascut el 1923 al qual Lleida li va dedicar el 2014, quan es van complir deu anys de la seva mort. Aquest espai acollirà també, tal com ha puntualitzat l'alcalde de Lleida, altres exposicions relacionades amb la ciència i el canvi climàtic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat