Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida encarregarà un informe jurídic per poder abonar els impostos a l'Agència Tributària Catalana

Reñé assegura que, en funció del dictamen, "exercirà la seva responsabilitat" però sempre "dins el més estricte marc legal"

Diputació de Lleida, Agència Tributària, moció, Candidatura d'Unitat Popular, Oriol Jové
El diputat de la CUP a la Diputació de Lleida, Joel Jové -al centre-, defensant la moció en el Ple de la Diputació per demanar el pagament dels impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. (Foto: ACN)
El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una moció presentada per la CUP, i que també ha rebut el suport de CiU i ERC, en la qual s'insta el president de la institució, Joan Reñé, a que els pagaments corresponents a l'IVA i l'IRPF es facin a través de l'Agència Tributària de Catalunya, com ja fan alguns ajuntaments. En acabar la sessió, Reñé s'ha compromès a encarregar un informe als serveis jurídics per tal que dictaminin la legalitat de la mesura i, en funció de la resposta, "exerciré la meva responsabilitat", sempre "dins el més estricte marc legal", ha afirmat.


Reñé ha explicat que la moció insta el president de la Diputació de Lleida, com a responsable dels pagaments que porta a terme la institució, a efectuar l'abonament dels pagaments de la Diputació lleidatana corresponents a l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya, "perquè després es facin a l'Agència Tributària Espanyola", segons ha matisat Joan Reñé.
 
La moció, presentada per la CUP, ni tan sols s'ha arribat a debatre durant el Ple del mes de desembre, en el qual existeix una "llei no escrita" a la institució en què el grups es comprometen a no presentar cap moció per poder finalitzar aviat la sessió i poder celebrar la tradicional torronada nadalenca, segons ha recordat el portaveu d'UA, Paco Boya. Tot i que el text sí s'ha portat a votació i, finalment, s'ha aprovat amb els vots favorables de CiU, ERC i la CUP.
 
El diputat de la CUP, Joel Jové, ha defensat durant l'exposició de la moció que la sobirania fiscal és "un element clau i de força per abastir la hisenda pública catalana" i també "per fer viable econòmicament el procés d'independència". Per Jové, l'Agència Tributària de Catalunya suposa "la primera pedra de les futures estructures d'estat" ja que "els impostos dels catalans s'han d'administrar des de Catalunya, a l'empara del que preveu l'Estatut del 2006".
 
Al marge, el Ple de la Diputació de Lleida, que ha durat prop d'una hora, ha donat llum verda definitiva a l'expedient del pressupost de la corporació per al 2016 amb els vots a favor de CiU, PSC, UA i ERC, l'abstenció de PP i C's i el rebuig de la CUP. Cal recordar que els comptes ascendeixen a 103,6 milions d'euros, dels quals 40 milions seran transferències directes o inversions al món local.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat