Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida paralitza l'aprovació del conveni amb el promotor de la gran àrea comercial de Torre Salses

L'equip de govern del PSC accepta posposar el debat a l'espera d'un informe sobre el comerç a la ciutat

Ajuntament de Lleida, regidors, alcalde
Imatge del Ple de l'Ajuntament de Lleida del 22 de desembre de 2015. (Foto: ACN)
L'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida ha acceptat paralitzar l'aprovació del conveni amb l'empresa promotora d'una gran àrea comercial a Torre Salses. L'acord s'havia de debatre en el Ple de la Paeria d'aquest dimarts però finalment el PSC ha optat per retirar-lo i tornar-lo a debatre més endavant, quan es disposi dels resultats de l'estudi sobre el comerç a la ciutat que encarregarà l'Ajuntament. Així mateix, el Plenari ha rebutjat, amb els vots contraris de PSC, C's i PP, una moció de la Crida-CUP i el Comú per paralitzar els canvis urbanístics per a la instal·lació d'aquesta nova zona comercial. Altrament, el Ple ha aprovat de forma definitiva les ordenances fiscals i l'expedient de pressupost municipal per al 2016.


L'equip de govern del PSC ha decidit finalment retirar el punt del Ple de la Paeria on s'havia de debatre l'aprovació del conveni de gestió urbanística entre l'Ajuntament de Lleida i l'empresa Eurofund Investment La Villa, S.L. per a l'execució del desdoblament del vial Víctor Torres i la seva prolongació i la modificació de l'ordenació urbanística del sector SUR 42, Torre Salses, entre els barris de Magraners i la Bordeta. Cal recordar que aquesta firma promou ubicar en aquesta zona una gran àrea comercial de prop de 61.000 metres quadrats.
 
De la mateixa manera, també ha quedat posposada l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana de Lleida per reajustar el traçat de l'avinguda Víctor Torres d'accés al SUR 42. En ambdós casos, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que s'ha decidit ajornar el debat a l'espera de disposar de l'informe que encarregarà la Paeria per conèixer la realitat del comerç a la ciutat, tal com reclamava l'oposició. El PSC ha optat, doncs, per posposar les votacions en no sumar els suports necessaris per tirar-ho endavant.
 
Tot i això, el Ple sí ha debatut una moció presentada conjuntament per la Crida-CUP i el Comú en defensa "d'una ciutat equilibrada amb un model comercial de proximitat". El text, que ha estat rebutjat per catorze vots en contra (PSC, C's i PP) i tretze a favor (Crida, Comú, ERC i CiU), demanava la paralització de les modificacions de planejaments urbanístics parcials a les zones de Copa d'Or SUR 5 i Torres Salses SUR 42 fins que no es disposi d'un estudi tècnic sobre la necessitat de les modificacions previstes en el POUM. Així mateix, també reclamava paralitzar qualsevol projecte d'implantació de grans centres comercials al municipi de Lleida "fins que no quedi definit el marc legal i el sentit de la voluntat política envers el model comercial de Catalunya".
 
El Ple corresponent al mes de desembre ha aprovat definitivament l'expedient de les ordenances fiscals de 2016 amb els vots favorables del PSC, C's i Crida-CUP. La resta de grups municipals s'hi hanmostrat en contra. Així mateix, s'ha donat llum verda definitiva al pressupost per al 2016 amb els vots a favor de PSC, C's i ERC, l'abstenció de CiU i PP i els vots contraris del Comú i Crida per Lleida-CUP.
 
Altrament, el Plenari ha aprovat per unanimitat les dues mocions presentades durant la sessió per part de la societat civil. La primera, promoguda per la trentena d'entitats agrupades entorn de la Taula de Pobresa Energètica de Lleida, demanava el compliment de la llei aprovada pel Parlament amb accions específiques relacionades amb la pobresa energètica. La segona, presentada per l'Associació de Víctimes de la Talidomida d'Espanya (AVITE), reclamava el suport de la Paeria a les reivindicacions de les persones afectades a l'Estat espanyol.
 
També han prosperat dues mocions presentades pel PP i per Ciutadans, respectivament, demanant un projecte turístic de difusió estatal-internacional del turó de la Seu Vella i per potenciar, conjuntament amb el comerç, la promoció de la Seu com a Patrimoni Mundial per la Unesco. En ambdós casos, la Crida-CUP ha votat en contra en considerar que ja s'estan fent actuacions en el sentit que demanaven ambdues mocions. També ha rebut el vistiplau de tots els grups municipals una moció d'ERC-Avancem instant la Paeria a complir els compromisos recollits en el Pla d'Acció de l'Energia Sostenible de Lleida (PAES), aprovat en el Ple de febrer de 2014, com a contribució al compliment dels acords de París de lluita contra el canvi climàtic.
 
Finalment, el Ple de la Paeria ha aprovat la composició del Consell Editorial municipal, que vetllarà per les relacions del PSC amb els mitjans de comunicació i que s'encarregarà de valorar les subvencions que la Paeria atorga als diferents mitjans. Aquest nou òrgan estarà integrat per set periodistes, cadascun dels quals ha estat nomenat per un dels grups municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat