Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comencen les tasques d'enderroc de l'antiga Wonder

Ho fa la propietat després que la Paeria declarés l'edifici en ruïna imminent i imposés una multa de 1.000 euros per no demolir-lo en el termini establert

Wonder, demolició, enderroc, ruïna, discoteca
Està previst que les tasques de demolició es perllonguin diverses setmanes. (Foto: Laia Dolcet)
L’entitat bancària propietat de l’edifici de l’antiga discoteca Wonder ha començat aquest matí les tasques d’enderroc de les instal·lacions. La demolició té lloc després que el passat 3 d’octubre l'Ajuntament de Lleida declarés en ruïna imminent l’edifici i imposés una multa de 1.000 euros a la propietat per no iniciar les obres d'enderrocament dins del període establert. 


Aquesta ordre es va emetre després d'una inspecció que van fer els tècnics municipals a la llegendària discoteca Wonder, ubicada a la carretera de Saragossa, atès el mal estat en què es trobaven les instal·lacions. Els tècnics van considerar que hi havia risc per a les persones i per a l’entorn a causa dels desperfectes que s’estaven produint a l’antic centre d’oci pel desmuntatge i saqueig que duien a terme persones alienes a la propietat. Tot i això, l'actual propietari, una immobiliària filial d'una entitat bancària, no va acomplir el termini de setanta-dues hores que li havia donat l'Ajuntament perquè iniciés les tasques d'enderroc, per la qual cosa se li va imposar una multa coercitiva de 1.000 euros. Actualment, com a mesura cautelar i de forma subsidiària, l'edifici estava vigilat nit i dia per una patrulla de la Guàrdia Urbana amb l'objectiu d'impedir l'accés a les persones alienes a la propietat, a causa del perill que suposaven les instal·lacions mentre no comencessin les obres. 

Finalment, aquest dimarts, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Marta Camps, la immobiliària de l’entitat bancària ha assumit després d’un procés judicial la plena possessió de la finca, s’ha fet càrrec de les instal·lacions i de la vigilància i la seguretat de tot l’immoble i ha iniciat les obres de desmuntatge dels elements de l’edifici, que es perllongaran diverses setmanes. 

La Paeria ja havia emès el passat 8 de setembre una altra ordre d’execució reclamant als propietaris que prenguessin les mesures necessàries per tal d’evitar l’accés de persones alienes a la propietat i que es retiressin totes les peces de l‘edifici amb risc de despreniment. Donat que no es van adoptar les mesures reclamades (la propietat havia presentat al·legacions al primer decret), i després de la progressiva degradació de les instal·lacions pels saquejos que ha patit l’immoble, es va ordenar la ruïna imminent i, per tant, el seu enderroc.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat