Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Méndez de Vigo es compromet a fer "tot el possible" perquè la Seu Vella esdevingui Patrimoni Mundial per la Unesco

José Ignacio Llorens (PP) destaca que el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports ha invertit 22 M€ a les comarques de Lleida aquesta legislatura

Íñigo Méndez de Vigo, José Ignacio Llorens, Partit Popular
El ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, fent campanya al mercat del Barris Nord de Lleida al costat del cap de llista del PP al Congrés, José Ignacio Llorens. (Foto: ACN)
Íñigo Méndez de Vigo ha fet campanya aquest dissabte al mercat del Barris Nord de Lleida per donar suport als candidats per aquesta demarcació a les eleccions del 20-D. El ministre d'Educació, Cultura i Esports ha expressat el compromís del PP a fer "tot el possible" perquè la Seu Vella de Lleida acabi obtenint el reconeixement de Patrimoni Mundial per la Unesco. "En la pròxima legislatura, si els catalans i els espanyols ens donen la seva confiança, batallaré perquè sigui inclosa, sabent que no és fàcil perquè hi ha molts candidats i molts són els cridats i pocs els escollits", ha remarcat.


El ministre ha recordat que la inclusió de la Seu Vella a la llista indicativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports a l'octubre es va fer amb "un temps rècord" ja que, després que la Generalitat presentés la candidata, "només en quinze dies" ja es va incloure en la llista indicativa, de la qual formen part els monuments que l'Estat pot acabar proposant a la Unesco per poder obtenir la preuada distinció. Tot i això, la Seu Vella haurà de passar un any com a mínim abans de poder ser proposada definitivament, ha explicat Méndez de Vigo.
 
Per la seva banda, el cap de llista del PP al Congrés per Lleida, José Ignacio Llorens, ha remarcat l'aposta del Ministeri de Cultura amb les comarques de Lleida, on en aquesta legislatura ha invertit 22 milions d'euros en projectes com ara el Parador del Roser (11 milions d'euros), la restauració de la Seu Vella (més d'1 milió d'euros), el monestir de Vallbona de les Monges (prop de 700.000 euros invertits), entre d'altres.
 
El candidat ha interpel·lat el cap de llista de Democràcia i Llibertat al Congrés per Lleida, Toni Postius, que reclama la supressió del Ministeri de Cultura tenint en compte que Catalunya té les competències transferides en aquest àmbit, i li ha preguntat si "voldria deixar els lleidatans sense aquestes importantíssimes ajudes". Llorens ha defensat la gestió del Govern de Rajoy com a "aval" per renovar la confiança dels lleidatans al 20-D. "Seguirem apostant per Lleida i pels projectes que interessen a la gent", ha sentenciat.
 
En aquest sentit, Méndez de Vigo ha afirmat que "estem davant unes eleccions decisives per al Govern d'Espanya" després d'haver "travessat una crisi molt dura i amb Espanya al 2011 a prop de la bancarrota". El ministre ha remarcat que amb els populars al Govern de l'Estat "hem solucionat la crisi i l'estem deixant enrere" i "si estàvem en recessió ara creixem el triple que la UE i un de cada dos llocs de treball que s'hi creen són a Espanya". El ministre ha dit que si bé es parla del "miracle espanyol" ha deixat clar que "els miracles són alguna cosa sobrenatural i el que ha passat al país son reformes, reformes i reformes".
 
Íñigo Méndez de Vigo ha defensat la necessitat de "renovar la confiança dels ciutadans amb el PP després de la majoria absoluta de 2011" per poder continuar amb les reformes "que permetin garantir les pensions, les prestacions socials i els serveis públics essencials" i "seguir la trajectòria que va permetre deixar de ser el problema de la UE per passar a ser un exemple per a la resta de països".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat