Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius (DiL) proposa suprimir el Ministeri de Cultura i que es transfereixin els recursos a la Generalitat

Demana el traspàs immediat del 18,5% del pressupost cultural del Govern espanyol

Toni Postius, Democràcia i Llibertat, mercat, Mollerussa
El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Lleida, Toni Postius (dreta), fa campanya amb altres membres de la llista al mercat de Mollerussa. (Foto: ACN)
El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Lleida, Toni Postius, ha demanat aquest dimecres durant un acte de campanya al mercat de Mollerussa que, mentre no es produeixi la desconnexió amb l'Estat espanyol, se suprimeixi el Ministeri de Cultura. Postius ha recordat que l'Estatut d'Autonomia estableix competències exclusives en matèria de cultura a la Generalitat i, per tant, demanaran el traspàs immediat del 18,5% del pressupost del Ministeri al Departament de Cultura". Postius també s'ha compromès a exigir que la política cultural de l'Estat contempli, "en aquest període de transició", partides específiques per a Catalunya perquè l'1% cultural durant els últims quatre anys, ha denunciat, "ha castigat Catalunya des del punt de vista de les inversions i de recuperar el patrimoni històric".


Postius ha criticat que aquests quatre anys, des del Congrés i el Senat, s'ha estat atacant constantment la llengua catalana i el model d'immersió lingüística. "El PP en general i Wert en particular han intentat destruir l'escola catalana, un model basat en dues llengües, sense cap conflictivitat i que genera cohesió social", ha destacat. Postius ha lamentat que, a més, durant aquesta campanya electoral "podem veure com aquesta obsessió del PP d'anar contra Catalunya continua". Reclamen, doncs, que la llengua quedi a banda del debat polític, perquè a Catalunya "no hi ha cap mena de conflictivitat", assegura, i "només s'usa per part de PP i Ciutadans per aconseguir vots fora de Catalunya", lamenta.
 
El cap de llista de DiL per Lleida recorda que PP i C's "porten en el seu programa acabar amb el model integrador d'immersió lingüística". "Ho hem pogut veure a l'Ajuntament de Lleida, on PSC, PP, i C's han pactat que la llengua catalana deixi de ser d'ús preferent i si les urnes donen la majoria a PP i C's augmentaran les dificultats", ha dit. Per tot això, ha conclòs, "cal que els catalans que s'estimen la llengua vagin a votar".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat