Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lafuente: “El PP ha eliminat del seu ideari el món rural paralitzant la Llei de desenvolupament sostenible del món rural”

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés, el candidat al Senat, Paco Boya, i l’expresident de la Diputació d’Aragó, Marcelino Iglesias, han participat en l'acte “Ribagorça: on la Franja i la muntanya s’uneixen”

Mònica Lafuente, Paco Boya, Marcelino Iglesias, Àngel Ros, Partit Socialista de Catalunya, Alta Ribagorça
El PSC ha organitzat un col·loqui sobre l'Alta Ribagorça. (Foto: PSC)
La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés, Mònica Lafuente, ha criticat que “el PP ha eliminat del seu ideari el món rural paralitzant la Llei de desenvolupament sostenible del món rural, que vam impulsar, elaborar i aplicar els socialistes”. Lafuente ha lamentat que “una llei que va impulsar projectes tant importants, com la recuperació del romànic de la Vall de Boí que va revitalitzar la Ribagorça tant oriental com occidental ha quedat paralitzada per un Govern que ha demostrat no apostar pels territoris rurals i la seva gent”. Lafuente ha participat avui en l’acte “Ribagorça: on la Franja i la muntanya s’uneixen” a Pont de Suert amb el candidat al Senat, Paco Boya, i l’expresident de la Diputació d’Aragó, Marcelino Iglesias.


En aquest sentit, la candidata socialista ha recordat que “només quan els socialistes hem estat al capdavant dels governs de Catalunya i de l’Aragó, com del Ministeri d’Agricultura, s’han fet coses tant importants com la Llei de desenvolupament sostenible del món rural, amb la que vam posar en marxa plans pilots que van suposar una inversió de 5 milions d’euros per a la Ribagorça romànica”. Lafuente ha afirmat que “aquesta manca de suport del PP aturant la Llei ha suposat també que s’hagi aturat la cooperació entre governs i territoris veïns”.

Així mateix, Lafuente ha destacat que “amb la Llei de desenvolupament sostenible vam aconseguir revitalitzar i generar activitat econòmica a zones amb un gran potencial com és la Ribagorça, que amb les retallades i la paràlisi la dreta ha deixat abandonada”.

En la mateixa línia, el candidat al Senat, Paco Boya, ha recordat que “mai no s'havia invertit i cregut tant poc en les zones rurals i de muntanya com durant aquests anys del PP”. Boya ha destacat que “en els darrers quatre anys hem vist com moltes zones rurals i de muntanya es despoblen progressivament com a conseqüència de les polítiques de la dreta, que es basen més en una concepció economicista del territori que en pensar i donar resposta a les necessitats de les persones, al marge d’on visquin”. En aquest sentit, “la paralització per part del PP de la Llei de desenvolupament sostenible del món rural és una constatació més de l’abandonament de polítiques que ajudin a generar activitat econòmica en territoris que, de no invertir-hi, s’acabaran desertitzant, la qual cosa ens pot portar a resultats catastròfics a l’hora de gestionar el territori”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat