Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros atribueix al PSC "el vot útil pel catalanisme" i "dels que estimen Catalunya, la llengua i la cultura"

L'alcalde de Lleida i president dels socialistes catalans carrega contra CDC: "Han hagut de canviar de nom perquè s'avergonyeixen"

Carme Chacón, Àngel Ros, Mònica Lafuente, Partit Socialista de Catalunya, 20-D
La candidata del PSC al 20-D, Carme Chacón, amb Àngel Ros i la candidata per Lleida al Congrés, Mònica Lafuente. (Foto: ACN)
L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha obert aquest diumenge el míting de la candidata del 20-D, Carme Chacón, a la seva ciutat. El socialista ha dedicat gran part de la seva intervenció a fer una crida al "vot útil" per caviar Espanya i al "vot útil pel catalanisme". I és que per Ros, ara mateix i després del viratge independentista de CDC, és el PSC qui encarna "la base del catalanisme i de la contribució al progrés d'Espanya". "Volem una Catalunya coherent amb els seus principis. Per això, som vot útil pels que estimem Catalunya i la portem a la sang, estimem la nostra llengua, la nostra cultura, volem el millor per als catalans i el millor per a Espanya", ha sentenciat davant d'unes 300 persones.


Àngel Ros, a més, ha volgut carregar contra Convergència Democràtica i Democràcia i Llibertat pel viratge polític i per la seva darrera trajectòria. I és que el socialista ha contraposat "l'orgull que té el PSC" amb "el que ha hagut de fer" el partit liderat per Artur Mas. "A nosaltres no ens cal caviar de nom, hi ha qui no té més remei, perquè s'avergonyeix d'aquell nom i dels que els han fet costat molts anys. Els socialistes mai haurem de canviar de nom. Mai!", ha sentenciat.
 
En aquest mateix sentit, Ros ha aprofitat per apel·lar a aquella "bona gent que ha optat per opcions nacionalistes en altres eleccions però no se sent independentista i creu que Catalunya ha de tenir un autogovern però participar en el Govern d'Espanya". L'alcalde s'ha dirigit a ells per demanar-los el vot per al PSC garantint que seran el reflex de "la base del catalanisme".
 
Lafuente no vol "triar" entre ser espanyola o catalana
 
Per la seva banda, la cap de llista al Congrés per la circumscripció de Lleida, Mònica Lafuente, ha tirat de sentimentalisme i, acusant els "nacionalismes" de ser "excloents i obligar que escollim", s'ha negat a "triar" entre sentir-se espanyola o catalana. "Són els nacionalismes els que així es perpetuen i no tenen cap interès en buscar la solució", ha afegit.
 
El candidat al Senat per Lleida, Paco Boya, ha apel·lat també a "l'orgull de sentir-se socialista i català" i ha advertit del "perill" de votar C's. Segons el candidat, "el vot a Rajoy i a Rivera suposa tornar a l'Espanya de 'las regiones'" i ha alertat de la "política low cost de C's, que diu a la gent el que vol sentir però es vol carregar les diputacions i els municipis petits".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat