Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Nova edició de la Ruta de la Boira al Pla d'Urgell per promocionar turísticament aquest fenomen meteorològic

Amb part dels diners de la inscripció es pretén finançar un cavall de la Camarga que se sumaria als dos que ja hi ha a l'estany d'Ivars i Vila-sana

ruta, boira, turisme, Pla d'Urgell, Camarga
Els organitzadors de la segona Ruta de la Boira, amb Cal Sinén, de l'estany d'Ivars i Vila-sana, al seu darrere i un primer pla d'un arbust gebrat i envoltat per la boira. (Foto: ACN)
El proper 10 de gener tindrà lloc la segona edició de la Ruta de la Boira al Pla d'Urgell, una iniciativa que va néixer amb la finalitat de promocionar turísticament aquest fenomen meteorològic tant característic a la plana de Lleida en dies d'anticicló. Aquesta vegada la ruta sortirà de Vila-sana i passarà per l'estany amb possibilitat de fer un recorregut curt de 10 quilòmetres o un de llarg de 22 quilòmetres que arribarà fins al Castell del Remei i Ivars d'Urgell. Amb part dels diners de la inscripció es pretén finançar el transport d'un cavall de la Camarga que se sumaria als dos que ja hi ha actualment pasturant al canyissar de depuració de l'estany per contribuir així a la millora de l'ecosistema de la zona.


La responsable de la Boira Turística de Ponent i promotora de la iniciativa, Irene Barón, ha remarcat que la ruta es fa per ''cridar l'atenció sobre el potencial turístic'' que té un fenomen meteorològic com la boira, sobretot per aquells que no l'acostumen a veure massa sovint perquè viuen en una zona on no és freqüent.
 
Al llarg del recorregut els participants rebran informació turística pels punts on aniran passant. Així mateix, els qui facin la ruta llarg podran fer un tast de vi al Castell del Remei.
 
De la mateixa manera que es va fer l'any passat, l'activitat es complementarà amb la Fira Lifara, on es preveu la participació d'una cinquantena de parades amb productes locals de la comarca. A l'hora del vermut està previst fer un maridatge de cerveses artesanes i formatges. Així mateix, s'han programat activitats per als infants com elaboració de galetes decorades i mondongo de porc i reciclatge.
 
Tot i que en la primera edició la boira no va ser present el dia de la ruta, enguany esperen que hi hagi anticicló i, per tant, es pugui gaudir d'aquest fenomen meteorològic. Unes 200 persones van participar en la caminada, una xifra que en aquesta segona edició es preveu igualar o superar.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat