Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Unesco declara les falles del Pirineu Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La candidatura "Les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus" ha estat presentada per Andorra i també reuneix municipis de Catalunya, Aragó i França

Isil, falles, festes, fogueres
Un grup de fallaires a la localitat d'Alins, al Pallars Sobirà, dirigint-se a la foguera la nit de Sant Joan per deixar la falla encesa. (Foto: Arxiu)
El comitè avaluador de la Unesco reunit a Namíbia (Àfrica) ja s'ha pronunciat sobre la candidatura "Les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus" i ha declarat les falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El Govern andorrà ha estat l'encarregat de presentar aquesta candidatura que reuneix 63 municipis fallaires de Catalunya, Aragó, França i Andorra. La recta final per arribar fins a la declaració va començar al febrer quan es va lliurar el dossier de presentació i el comitè avaluador va emetre informes favorables on es destacava la transversalitat de la candidatura, que compta amb el suport oficial de tres estats, així com que la iniciativa sorgís de les entitats organitzadores de les falles.


Després de l'anunci de la declaració, està previst que hi hagi actes de celebració als diferents municipis on es fan falles. En el cas dels pobles del Pirineu català, aquest dimecres a la tarda hi haurà un repic de campanes i encesa de fogueres. A Andorra, també dimecres a la tarda, hi ha prevista una trobada de fallaires del Pirineu amb encesa de foguera i mostra de cultura popular.
 
El dijous dia 3 de desembre es reuniran a Andorra la Vella els representants de tots els municipis de la candidatura en el que serà la VII Trobada de Fallaires del Pirineu. En aquesta trobada la comunitat fallaire signarà la Declaració d'Andorra la Vella.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Els nostres avis

Publicitat
Publicitat