Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Diputació de Lleida distingeix el projecte empresarial del grup carni Argal

També s'ha reconegut una formatgeria d'Alàs, Fruits de Ponent, l'empresa Garrigues Emprèn i els creadors de videojocs Plunge Interactives de Lleida

Argal, Cal Majura, Fruits de Ponent, Garrigues Emprèn, Plunge Interactives, Premis Empresarials 2015
Foto de família dels guardonats amb els Premis Empresarials 2015 de la Diputació de Lleida, amb el president Joan Reñé al centre. (Foto: ACN)
La Diputació de Lleida ha lliurat aquest dimarts els Premis als Millors Projectes Empresarials d'aquest any a la demarcació. El de Reconeixement a la Trajectòria Empresarial ha recaigut en el grup alimentari especialitzat en el processament de la carn de porc Argal, de Miralcamp, que ja fa cent anys que està en actiu. També han estat guardonats l'empresa Garrigues Emprèn en la categoria d'Innovació, la formatgeria Cal Majuba d'Alàs amb el Premi Jove Emprenedor, la Cooperativa Fruits de Ponent d'Alcarràs amb el Premi a la Responsabilitat Social Corporativa i els creadors de videojocs Plunge Interactives amb el Premi al Projecte d'Innovació Empresarial.


El president del Grup Argal, Antonio Escribà, ha destacat que el 2014 van celebrar els cent anys de la fundació de l'empresa, que va començar a Navarra. En aquest sentit, ha assenyalat que Argal és una empresa d'àmbit estatal i europeu amb filials en països com França o Itàlia però que és aquí, a Lleida, en concret a Miralcamp, on tenen ''més producció'' amb una planta que compta amb més de 500 persones treballant en elaborats del porc. Recentment, Argal ha ampliat el seu capital amb la compra de la firma d'embotits Monells.
 
Pel que fa al Premi Innovació, recaigut en l'empresa Garrigues Emprèn, la seva responsable, Teresa Gallart, ha explicat que el projecte va néixer fa quatre anys de la mà de quatre cooperatives d'oli de les Garrigues (la de Bovera, Vinaixa, Juncosa i Arbeca) i també dos cellers (el Mas Jové i Blanch i els Vilars d'Arbeca) amb l'objectiu de donar a conèixer la comarca de les Garrigues amb una botiga a Barcelona. Gallart ha assenyalat que la botiga, situada al Mercat de la Concepció, ''és com un estand de fira'' on a més de comprar s'hi pot agafar informació de la comarca de manera que s'hi fa promoció de les activitats i els allotjaments que hi ha per gaudir de l'oleoturisme.
 
Cal Majuba d'Alàs ha obtingut el Premi Jove Emprenedors. De la mà de Jeroni Majoral, aquest projecte combina la producció de llet d'ovella amb un ramat de 130 corders i l'elaboració de formatge artesà. Majoral ha destacat el ''punt estratègic'' on estan situats, prop de la capital formatgera de l'Alt Urgell. En aquest sentit, ha considerat el premi com un reconeixement a un projecte en el qual van creure i pel qual no han rebut mai finançament institucional per tirar-lo endavant.
 
La Cooperativa Fruits de Ponent ha estat guardonada amb el Premi de Responsabilitat Social Corporativa, un guardó per al qual el gerent del grup, Josep Presseguer, ha dit que han treballat durant anys tot i les dificultats que suposa aconseguir la meta. Això, ha dit, significa treballar en el desenvolupament de projectes d'igualtat, prevenció de riscos laborals i polítiques a favor del medi ambient de manera que la fruita tingui un residu pràcticament zero.
 
Finalment, el Premi al Projecte d'Innovació Empresarial ha estat per a l'empresa Pluge Interactives, i el seu responsable, Jesús Bosch, ha explicat que van començar fa quatre anys amb trenta treballadors i actualment facturen el 90% de la seva producció fora de la Unió Europea, principalment als Estats Units. Segons Bosch, les seves fites són una mostra que des de Lleida es pot ''competir al món'', ja que han aconseguit crear videojocs que tenen més de 100 milions de descàrregues acumulades.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha volgut destacar ''l'excel·lent model'' de com es fan els productes de les empreses guardonades i ha felicitat els seus responsables per l'exemple que donen a l'hora de veure com s'han de fer les coses en els seus respectius sectors.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat