Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Fins a 55 establiments han obert al Centre Històric de Lleida en dos anys

Afavorits pels plans de dinamització del barri impulsats des de la Paeria

Fèlix Larrosa, botigues, comerços, Centre Històric
El tinent d'alcalde i regidor del barri, Fèlix Larrosa, ha visitat l'herbolari de Gesalcure, una de les noves botigues del carrer de la Palma de Lleida. Imatge del 28 de novembre de 2015. (Foto: Ajuntament de Lleida)
L'Ajuntament de Lleida impulsa el teixit comercial del Centre Històric a través dels plans de dinamització del barri, que han afavorit l'obertura de 55 establiments en dos anys. El tinent d'alcalde i regidor del barri, Fèlix Larrosa, ha explicat aquest dissabte que el treball que està fent la Paeria contribueix a la transformació de la façana comercial de la zona. Larrosa ha indicat que un exemple n'és el carrer de la Palma, que enllaça la Zona Alta amb l'Eix Comercial, on recentment s'han obert 7 nous negocis. Segons ha comentat, hi ha emprenedors que participen directament en les actuacions que es promouen des de l'Ajuntament i d'altres que s'hi han sumat de manera lliure.


En tot cas, el regidor del barri ha incidit que s'ha de donar normalitat al Centre Històric també des de la seva oferta comercial i que les accions es concentren en dos criteris: d'una banda, que els establiments que s'obren siguin especialitzats per competir i atraure clients i visitants i, de l'altra, que s'hi han d'instal·lar equipaments comercials que facin la vida quotidiana dels veïns del barri més fàcil.
 
En el pla de dinamització comercial s'estableixen reunions amb els empresaris, comerciants i emprenedors instal·lats al barri per fer seguiment i iniciar accions conjuntes. Larrosa ha assenyalat que la Paeria hi treballa, però que el lideratge definitiu l'ha de protagonitzar el mateix col·lectiu de comerciants, que s'hauria de consolidar amb la figura d'un gerent comercial per posar en marxa els seus propis plans i per tenir el suport d'un professional que els assessori i executi els projectes.
 
El tinent d'alcalde ha visitat aquest dissabte l'herbolari de Gesalcure, una de les noves botigues del carrer de la Palma, amb Emili Fusalba i Roc Gerard Guimaraes al capdavant. Fèlix Larrosa els ha felicitat per la iniciativa i els ha encoratjat a seguir endavant amb el projecte de les plantes medicinals, les espècies i les infusions, entre d'altres. Els propietaris han explicat que fa temps que estan en contacte amb aquest àmbit en anteriors botigues d'herbolaris i que estan satisfets de la resposta que, de moment, estan tenint, alhora que han manifestat estar contents de la ubicació al barri històric de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat