Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Empreses del sector porcí català ofereixen els seus productes a una dotzena d'importadors de carn xinesos

El conseller Ciuraneta ofereix a l'Associació Càrnia Xinesa la possibilitat d'assistir al proper saló Alimentària per conèixer a fons el mercat de Catalunya

Xina, Pequín, porc, Jordi Ciuraneta
Empresaris catalans exportadors de carn mostren a un importador xinès un vídeo sobre la producció de porcs en el marc del Worshop B2B Meetings a Pequín. (Foto: ACN)
Diverses empreses del sector porcí català han participat aquest dijous a Pequín en el Worshop B2B per vendre el seu producte i donar-se a conèixer entre una desena d'importadors de carn xinesos. L'acció, que ha estat impulsada des del Departament d'Agricultura i també per la Fecic, ha comptat amb la participació del conseller Jordi Ciuraneta, que ha mantingut una trobada amb el president de la China Meet Association, Li Shuilong, a qui ha ofert la possibilitat de visitar la propera edició del saló Alimentària, que tindrà lloc el mes d'abril per tal de poder conèixer a fons el mercat català. El 70% de la carn de porc que exporta l'Estat espanyol a la Xina es produeix a Catalunya i l'Estat s'ha situat en el darrer període com el tercer exportador mundial en aquest primer mercat mundial.


D'altra banda, el conseller també ha explicat que els xinesos han ofert la possibilitat de poder assistir l'any que ve a dos grans esdeveniments que tenen lloc a la Xina amb més de 2.000 empreses interessades en la compra de carn de porc i productes derivats.
 
Ciuraneta ha afegit que tot plegat suposa que cal ''continuar insistint en aquest gran mercat que pot ser una part important del futur del nostre sector porcí''. Aquest Worshop ha estat la darrera acció en què el conseller d'Agricultura ha participat a la ciutat de Pequín en el marc de la missió comercial a la Xina amb una vintena d'empreses catalanes del sector de la carn, els cítrics i el peix. Fins a dissabte la comitiva catalana visitarà les ciutats de Shenzen i Hong Kong per tractar més assumptes vinculats directament amb el comerç de peix.
 
La Xina: el dotzè destí de les exportacions agroalimentàries catalanes
 
La Xina és el dotzè destí de les exportacions agroalimentàries catalanes i el quart mercat de destí fora de la Unió Europea. De moment, només s'hi permet l'exportació de carn crua i despulles de porcí fresc o congelat i pernil i paleta curada desossada amb un mínim de 313 dies de curació. Estan exclosos els embotits, el pernil i la paleta amb os, així com el pernil i la paleta amb menys temps de curació. Està pendent la modificació del protocol actual per a l'autorització de l'exportació de pernil i paleta amb os.
 
Les empreses productores han d'estar autoritzades per les autoritats xineses, i això provoca que moltes de les exportacions a Hong-Kong es reexportin a Xina, fet pel qual podria dir-se que la Xina és el primer destí final de la carn d'origen català. Actualment està en negociació l'ampliació del llistat de carn de porcí a exportar com els peus i les mans de porc.
 
La industria agroalimentària catalana representa el 17% del PIB industrial i el 3,7% del PIB total a Catalunya. El país compta amb unes 73.000 exportacions agrícoles i ramaderes. La carn i l'alimentació animal representen el 44% de la producció agroalimentària total, els olis i d'altres greixos un 9%, el pa i les pastes el 8% i el vi i el cava un 6%. Sobre el total d'exportacions espanyoles el 2014, un total de 240.035 milions d'euros, Catalunya representa el 25,07% i ocupa així el primer lloc del rànquing de comunitats autònomes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat