Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tancat el Port de la Bonaigua per risc d'allaus

La neu segueix caient a cotes superiors als 1.500 metres i obliga a circular amb cadenes per accedir al Pla de Beret i a l'Alt Àneu

nevades, Pirineu, Port de la Bonaigua, cadenes
Un rètol lluminós informa que el Port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus. (Foto: ACN)
El Port de la Bonaigua està tancat des d'aquest dimecres per risc d'allaus. A les comarques del Pirineu de Lleida està nevant per sobre dels 1.500 metres, on està deixant gruixos considerables. Des de la matinada de dimecres, l'estació automàtica del Lac Redon de la Val d'Aran, situada a 2.247 metres, ha registrat més de 100 centímetres de neu nova. Les màquines llevaneu treballen sense parar per deixar les carreteres transitables. És obligatori circular amb cadenes a la zona d'Alt Àneu per accedir a la Mare de Déu de les Ares (C-28) i a la C-142b per accedir al Pla de Beret. Per sota dels 1.500 metres la neu no ha quallat. L'observatori de Sant Joan de Toran (1.013 metres), a la Val d'Aran, ha recollit 178 mm de pluja en 24 hores.


Tret d'aquestes complicacions puntuals a les carreteres del Pirineu, la neu està sent molt ben rebuda a les estacions d'esquí, que estan acumulant un bon gruix per estrenar la temporada d'esquí entre aquest cap de setmana i el pont de la Puríssima.
 
Prealerta INUNCAT

Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat DGPC manté en prealerta l'INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de possible superació del llindar d'acumulació de pluja de 100 litres/m2 en 24 hores. Segons l'SMC, l'episodi d'acumulació de pluja es manté per a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça i s'allarga tot el dia fins a la 1 de la matinada.
 
Incidències relacionades amb les pluges
 
Aquest dijous al matí s'ha produït una afectació a la carretera  N-230 al punt quilomètric 182 al municipi de Les derivada d'un barranc que per les aportacions d'aigua ha acabat afectant aquesta carretera i s'han acumulat fins a 10 cm a la carretera. La circulació, però, no s'ha hagut de tallar.
 
Augment dels cabals dels rius
 
Segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), els cabals dels rius Garona i del Noguera Pallaresa es mantenen dins de la normalitat i sense perill. En aquests moments, el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil està seguint les dades d'aquests rius davant de la reactivació dels ruixats a través dels elements de control telemàtic de la CHE i del Conselh Generau d'Aran.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana, però, evitar apropar-se a rius i rieres que puguin augmentar el cabal de forma ràpida i no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables. També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis abans que comenci a ploure per evitar embussos que poden provocar inundacions d'aquests espais.
 
D'altra banda, es demana, també, molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure, en especial al medi natural. En cas que us sorprengui un episodi tempestuós fort a l'exterior, busqueu refugi en un lloc tancat o dins del cotxe fins que passi el gruix de la tempesta.
 
Prealerta PROCICAT per vents
 
Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT perquè es mantenen les previsions de fort vent a les comarques del Pirineu, Prepirineu, Ponent, Empordà, sud de Tarragona i Terres de l'Ebre. El vent bufarà de component nord i oest i es preveu que el vent pugui superar els 90 km/h en aquestes comarques i els 125 km/h a les cotes altes de muntanya. A mida que avanci la tarda de dijous i fins divendres al matí a primera hora, l'episodi de vent quedarà restringit al Pirineu i Prepirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat