Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La neu obliga a circular amb cadenes per accedir al Port de la Bonaigua i al Pla de Beret

Protecció Civil demana ''molta prudència" per la possible crescuda de rius a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

nevada, aigua, cadenes, cotxes, circulació, Port de la Bonaigua, Pirineu de
Una màquina llevaneu, treballant al Port de la Bonaigua (C-28) aquest dimecres. (Foto: ACN)
La neu que cau al Pirineu de Lleida, per sobre dels 1.500 metres, obliga a circular amb cadenes per accedir al Port de la Bonaigua (C-28) i al Pla de Beret (142b). Les màquines llevaneu treballen de valent per deixar transitables aquestes vies. La Diputació de Lleida disposa de 4.500 tones de potassa per fer front a la neu i el gel a les carreteres de la seva titularitat. El Pla de viabilitat hivernal es va activar el 15 de novembre i serà operatiu fins al 15 d'abril. Per sota dels 1.500 metres la neu es converteix en aigua, per la qual cosa Protecció Civil ha demanat molta prudència per la possible crescuda dels rius a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Es podrien superar els 100 litres per metre quadrat. De moment s'ha activat la fase de prealerta de l'Inuncat.


Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat manté en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de possible superació del llindar d'acumulació de pluja de 100 litres/m2 en 24 hores des de primera hora d'aquest dimecres fins demà dijous al matí. Les comarques afectades per l'avís són la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.
 
La Diputació de Lleida té activat el Pla de viabilitat hivernal per tal de fer front i minimitzar l'impacte de les possibles nevades, gelades i d'altres situacions climatològiques d'emergència que durant els mesos d'hivern poden afectar les carreteres que gestiona la corporació. Entre les actuacions que es desenvolupen en el marc d'aquest Pla hi ha la previsió de material fundent. En aquest sentit, la institució ha fet una previsió total de 4.500 tones.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat