Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El grup municipal d’ERC-Avancem aconsegueix que la Paeria assumeixi la gestió directa de la Llotja, la zona blava i la grua i 2 milions en polítiques d’esquerres

Els tres regidors votaran a favor del pressupost que es debatrà aquest dimecres en el Ple extraordinari

Núria Marín, Carles Vega, ERC-Avancem, pressupost
Núria Marín i Carles Vega, regidors d'ERC-Avancem a la Paeria. (Foto: ERC)
El pressupost de l’Ajuntament de Lleida per a l’any 2016 incorporarà les esmenes del grup municipal d’ERC-Avancem. Per aquest motiu, els tres regidors del grup votaran a favor del pressupost que es debatrà aquest dimecres en el Ple extraordinari.


El president del grup, Carles Vega, ha celebrat que l’equip de govern hagi acceptat el mig centenar de propostes d’ERC i ha destacat que "l’acord permetrà que l’any vinent hi hagi un canvi de model de gestió progressista i d’esquerres dels serveis, així com una majoria diferent de la que s’ha vist fins ara a la Paeria, a més de preservar el paper de la llengua catalana". En aquest sentit, Vega ha assegurat que "l’Ajuntament continuarà pagant els 90.000 euros del conveni amb el Consorci de Normalització Lingüística".

L’acord al qual han arribat el govern i ERC-Avancem "preveu una inversió de prop de 2 milions d’euros en les polítiques culturals, els serveis a la ciutadania, mobilitat i promoció econòmica, a més de partides pendents difícils de quantificar com la recuperació de la gestió de la Llotja", unes partides que es podran dedicar a més serveis socials.

Vega ha posat l’accent en els compromisos de l’alcalde de Lleida i la tinent d’alcalde d’Economia per tal que l’Ajuntament assumeixi la gestió directa del Teatre de la Llotja, el servei de zona blava i el de grua i dipòsit de vehicles i ha assegurat que això repercutirà en un augment dels ingressos de les arques municipals. "Esperem que això sigui només la punta de llança de la recuperació de la gestió dels serveis municipals", ha afegit.

Vega ha explicat que "el canvi de gestió de la Llotja significarà la dissolució de la Fundació Teatre la Llotja en uns mesos i que, un cop s’hagin fet els espectacles que ja hi ha programats, la Paeria s’encarregarà de la gestió i la programació".

En l’àmbit cultural, també destaca l’acord de crear una plaça de director-programador únic d’arts escèniques a Lleida que inclogui els teatres de la Llotja i l’Escorxador, així com la programació de carrer.

Un altre dels blocs de l’acord és el dedicat als serveis a les persones, amb 150.000 euros destinats a un fons de contingència a favor del Pla per al desenvolupament de la Llei 24/2015; l’augment dels ajuts i subvencions per a pagament d’ordenances fiscals; la creació de la Targeta Social, amb descomptes en autobusos, entrades a representacions d’arts escèniques, actuacions musicals i museus municipals, bonificacions i subvencions al servei d’abastiment d’aigua, subvencions a impostos i taxes, incloses les escoles bressol, i subvencions en els preus a l'Aula Municipal de Teatre, l'Escola de Música i Conservatori i l'Escola d’Arts.

Pel que fa a la promoció econòmica, destaca la creació d’una línia de microcrèdits de 150.000 euros per a persones de menys de 50 anys, 100.000 euros més per al manteniment d’edificis, un pla de dinamització dels mercats de Balàfia i Fleming i un pla de dinamització per posicionar Lleida com a pol comercial i turístic.

En l’àmbit urbà i de la sostenibilitat, ERC-Avancem ha aconseguit 560.000 euros per a la recuperació del parc de les Basses d’Alpicat, 100.000 euros per a reposició i ampliació d’arbrat en trama urbana i 100.000 euros més d’ajudes per canviar calderes de calefacció de gasoil per calderes de biomassa o pellet.

D’altra banda, el pacte inclou un canvi en el model de mobilitat de foment del transport públic, amb l’augment de la freqüència dels autobusos a la ciutat; la millora del servei als polígons industrials; la senyalització d’un nou carril bici al carrer Prat de la Riba i la connexió entre l’ETSEA, el centre de la ciutat i la Bordeta; l’eliminació de deu punts negres d’encreuament de carrers als carrils bici; la instal·lació d’almenys cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; millores en la il·luminació; més bancs, i accessibilitat de deu parades d’autobús als polígons industrials.

Per últim, Esquerra ha incorporat en el pressupost actuacions concretes a cada barri.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat