Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La nevada i la brusca baixada de temperatures fa créixer l'optimisme a les pistes d'esquí

En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí-Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve

Baqueira Beret, l'any passat. (Foto: ACN)
Baqueira Beret, l'any passat. (Foto: ACN)
La nevada d'aquest cap de setmana i, sobretot, la brusca baixada de temperatures ha fet créixer l'optimisme a les pistes d'esquí. En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve. Al Pirineu més occidental és on més ha nevat i especialment a la Vall d'Aran, amb gruixos que superen els 30 centímetres per sobre de 1.800 metres.


A l'estació de Baqueira Beret ja han engegat els canons per produir neu artificial i aquest diumenge al vespre també ho començaran a fer a Boí Taüll, segons ha explicat el director comercial de l'estació, David Rey. A l'estació de la Ribagorça la nevada ha deixat entre 15 i 20 centímetres. En aquest cas, el vent va impedir que s'acumulessin més gruixos.
 
En el cas de Baqueira, el mes de maig ja van anunciar el 28 de novembre com a data per obrir la temporada. A hores d'ara, tot indica que es podran complir les previsions, tot i que caldrà veure si hi ha prou neu per obrir totes les instal·lacions o només una part de l'estació. El que sí que tots els complexos consideren fonamental és poder tenir unes bones condicions pel Pont de la Puríssima, que és quan es fa el tradicional tret de sortida a la campanya d'esquí.
 
D'altra banda, la nevada no ha provocat problemes viaris destacats. Aquest diumenge a les 12 del migdia s'ha normalitzat la circulació a la C-28 al Port de la Bonaigua, l'única via on han estat obligatòries les cadenes per circular durant unes hores.
 
A la ciutat de Lleida, l'Ajuntament activarà aquest diumenge a la nit el Pla de Vialitat Hivernal per preservar la seguretat dels vianants i del trànsit rodat davant del risc de gelades. Es controlarà l'estat dels carrers, els accessos a la ciutat, ponts i passarel·les i, si es considera necessari, es llançarà sal. L'operació es mantindrà oberta fins a principis de març i en funció de les temperatures. La Paeria disposa d'una reserva de 200 tones de potassa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat