Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Govern felicita els Bombers de Lleida, vuitens del món en rescats en accidents de trànsit

Ramon Parés presideix l'acte de reconeixement a tots els equips del cos que han participat en concursos d'excarceració

Bombers, rescats, excarceració, equip, accidents, trànsit
L'equip al complert dels Bombers de Lleida de rescats en accidents de trànsit. (Foto: ACN)
El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Ramon Parés, ha presidit aquest divendres a Lleida l'acte de reconeixement a tots els equips del Cos de Bombers de la Generalitat que aquest 2015 han participat en els concursos d'excarceració que s'han organitzat, tant a nivell intern com a nivell estatal i mundial. Concretament, als equips de Lleida, Terrassa i Regió Sud. Parés ha felicitat especialment l'equip de Bombers de Lleida, que han quedat vuitens del món en el Concurs Mundial de Rescat en Accidents de Trànsit que es va celebrar a Lisboa. L'han acompanyat la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, i el subdirector General Operatiu de la DGPEIS, Albert Vilanova. L'acte ha comptat amb la realització d'una maniobra de rescat a càrrec de l'equip dels Bombers de Lleida.


El director general de la DGPEIS, Ramon Parés, ha explicat que fan un reconeixement als Bombers de Lleida, Terrassa i Regió Sud per la seva participació i bons resultats en diversos concursos interns i internacionals. Segons Parés, una de les feines més desconegudes dels Bombers és la de l'excarceració, és a dir, alliberar persones que han quedat atrapades a causa d'un accident de trànsit i, en aquest àmbit, en destaca la bona feina dels Bombers de Lleida. Parés assegura que els Bombers de la Generalitat són uns "molt bons professionals", que queden entre els primers llocs en campionats mundials i que això vol dir que les coses "s'estan fent bé".
 
L'acte s'ha iniciat a les onze del matí amb la realització d'una maniobra de rescat a càrrec de l'equip dels Bombers de Lleida, el darrer representant de la DGPEIS en el Concurs Mundial de Rescat en Accidents de Trànsit, que enguany ha tingut lloc a Lisboa. La maniobra d'excarceració s'ha fet a la zona de pàrquing de darrera de l'edifici de la Regió d'Emergències de Lleida.
 
Un cop finalitzada aquesta demostració, els actes han continuat a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA) amb l'acte de reconeixement a tots els Bombers de la Generalitat que han participat en els concursos d'enguany i especialment als equips que han representat el cos en els concursos estatal i mundial. Igualment s'ha fet un reconeixement a tots els patrocinadors i col·laboradors que ha ajudat en la participació dels Bombers de la Generalitat en tots aquests certàmens.
 
L'equip de Bombers de la regió d'emergències de Lleida va quedar vuitè en el campionat mundial de rescat en accidents de trànsit World Rescue Challenge (WRC) 2015, que va tenir lloc a Lisboa entre el 14 i el 18 d'octubre. Amb la vuitena plaça va ser el millor resultat dels equips de l'Estat espanyol que hi participaven. Els Bombers de Lleida van participar en aquest campionat mundial per tercer any consecutiu, perquè van ser un dels tres millors classificats entre els catorze equips espanyols que van participar en l'XI Encuentro nacional de rescate en accidentes de tráfico, que enguany es va celebrar del 18 al 21 de juny al parc de bombers voluntaris Do Sul e Sueste de Barreiro, a Portugal. A més de Lleida, van participar en el mundial en representació estatal Badajoz i València.
 
En la trobada estatal, els equips catalans que van aconseguir millor classificació van ser els de Lleida, els de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud i els de Terrassa. A tots ells se'ls ha reconegut la seva tasca aquest divendres a Lleida.
 
En aquestes competicions, tots els equips, formats per sis bombers, han de realitzar, en escenaris simulats, dues maniobres de rescat de persones en accidents de trànsit: l'estàndard, on han de rescatar una víctima en un temps màxim de vint minuts, i la complexa, on disposen de trenta minuts per fer el rescat de dues víctimes.
 
La maniobra de demostració que han dut a terme aquest divendres els Bombers de Lleida ha estat l'estàndard, de vint minuts. El caporal i representant de l'equip de rescat de Lleida, Marc Monturiol, ha anat explicant als assistents què estaven fent a cada moment i perquè prenien una decisió o una altra. Monturiol ha explicat després als mitjans de comunicació que estan molt satisfets de la seva participació en el campionat mundial perquè "han après molt" i perquè, després de tres anys consecutius participant-hi, la normativa els obliga l'any que ve a desfer l'equip. Així, dividiran l'equip actual en dos equips i involucraran més companys de feina en aquesta pràctica. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat