Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

CiU presenta 27 esmenes al pressupost de la Paeria "per donar solució a problemes reals i immediats dels lleidatans"

Toni Postius apunta que el seu grup municipal votarà en contra dels comptes planejats per l'equip de govern del PSC

Convergència i Unió, Toni Postius, esmenes, pressupost
El president del grup de CiU a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, amb altres membres de la formació. (Foto: CiU)
El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha presentat un conjunt de 27 esmenes al projecte de pressupost de la Paeria per al 2016 "que responen a necessitats transmeses pels ciutadans i a propostes del programa electoral". Aquestes esmenes "seran negociades els propers dies amb tots els partits i tenen per objectiu donar solució a problemes reals i immediats que ens han traslladat els lleidatans", ha precisat. Postius considera que el projecte de pressupost presentat per l'equip de govern del PSC "són continuistes i perpetuen l'alta pressió fiscal per als ciutadans" i, a més, "se segueix amb la dinàmica d'estirar més el braç que la màniga, pressupostant partides supèrflues".


Toni Postius ha concretat que les esmenes presentades per CiU "volen assentar les bases d'un futur social i econòmicament sostenible que potenciï la igualtat entre tots els lleidatans i que proporcioni una millora en urbanisme, promoció econòmica i comercial, patrimoni històric i cultural, cohesió social i educació i esport per fer front a les necessitats que presenta la ciutat i el conjunt de ciutadans, que són qui se n'han de beneficiar".
 
El president del grup municipal de CiU a la Paeria ha subratllat que es tracta de "propostes directes dels ciutadans fruit de la nostra política a peu de carrer que ens ha permès escoltar les inquietuds i les necessitats dels veïns de Lleida, així com també propostes del nostre programa electoral, que ha comptat amb el suport de prop de 9.000 lleidatans".
 
Entre les seves esmenes, CiU demana una partida per a l'arranjament dels accessos i millores de les instal·lacions de les Basses; per elaborar una due diligence –auditoria–; destinar la totalitat de l'IBI rústic a manteniment i condicionament dels camins de l'Horta; un pla d'ocupació per a col·lectius amb discapacitat d'entitats lleidatanes sense afany de lucre; una partida destinada a millores i reparacions instal·lacions esportives; una dotació suplementària per a persones sense llar; una partida de beques per pagar part de les quotes corresponents a activitats extraescolars de caire cultural o esportiu, o una per a ajuts al lloguer per via d'habitatge social, entre d'altres.
 
Toni Postius ha avançat que el vot de CiU "no podrà ser favorable" al projecte de pressupost per a 2016 del PSC, "tenint en compte l'existència del tripartit integrat per PSC, C's i PP, perquè no compartim ni el fons ni la forma". "L'equip municipal segueix sense comptar ni informar prèviament als partit de l'oposició, incomplint amb el que diu el cartipàs", ha criticat.
 
Postius ha defensat que "d'una vegada per totes s'ha de posar punt i final a projectes faraònics com el Museu del Clima i de la Ciència, tan allunyat de la realitat del que reclamen els lleidatans a hores d'ara". "Els comptes que presenta el PSC revelen que Lleida continua sent una ciutat cara i segueixen sense abordar ni l'endeutament de l'Ajuntament de Lleida ni el mal funcionament dels serveis públics ni el de les empreses municipals, com ara l'EMU".
 
Sobre l'Empresa Municipal d'Urbanisme, el president del grup de CiU ha mostrat la seva disconformitat a seguir transferint diners des de la Paeria per rescatar aquest ens i ha subratllat que "abans de decidir cap transvasament de diners cal esperar els resultats de la taxació i veure què fem perquè el que està clar és que amb aquesta sagnia no podem continuar".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat