Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una massa d'aire molt fred afectarà Lleida a partir de dissabte amb una baixada acusada de les temperatures i nevades abundants al Pirineu

També hi haurà fortes ratxes de vent que podran superar els 90 km/h sobretot en zones de muntanya

Pirineu, nevada
Aquest cap de setmana podria nevar al Pirineu. (Foto: Generalitat de Catalunya)
Una massa d'aire molt fred, empesa pel fort vent del nord i oest, afectarà Catalunya de manera progressiva a partir de dissabte que ve. Segons indica el Servei Meteorològic, aquesta irrupció freda anirà acompanyada d'una baixada de les temperatures d'entre 5 i 10 graus en general i una important nevada al Pirineu. L'episodi s'iniciarà dissabte amb una forta ventada de component oest que es farà notar a gran part de Catalunya amb ratxes màximes que podran superar els 90 km/h, sobretot en zones de muntanya. Diumenge i dilluns el fort vent girarà a component nord i es restringirà als cims del Pirineu, del Prepirineu. A partir d'aleshores el vent anirà perdent força.


La temperatura començarà a baixar dissabte al nord de Catalunya. La davallada es farà palesa a la resta del territori entre diumenge i dilluns i la fredorada es mantindrà ben bé fins a dimecres. Els termòmetres baixaran entre 5 i 10 graus en general, tant la màxima com la mínima. Es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i Prepirineu. Els valors mínims més baixos s'enregistraran entre dilluns i dimecres, quan el vent afluixi.
 
El Servei Meteorològic puntualitza que un bon indicador de la magnitud de la irrupció d'aire fred és la temperatura a 850 hPa (uns 1500 metres d'alçada) i la seva traducció a la temperatura de superfície no és directa, ja que depèn de variables com el vent o la cobertura nuvolosa.

A més, a partir de dissabte a la tarda i durant diumenge es preveu una nevada que afectarà tot el Pirineu, especialment al seu vessant nord, on s'acumularan els gruixos més importants, que podrien ser de fins a 50 cm. La neu també arribarà a punts del Prepirineu. A banda, entre diumenge i dilluns no es descarta alguna precipitació local en forma de ruixat de neu granulada o calabruix a punts de la meitat est. A causa d'aquesta previsió, el Servei Meteorològic ha emès avisos de risc per neu, vent i onatge.
 
Els models meteorològics a mig termini indiquen que, tot i que es mantindrà l'ambient fred, la temperatura s'anirà recuperant lentament a partir de dijous.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat