Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Paeria presenta el nou projecte del Museu d’Art de Lleida Jaume Morera

La seva ubicació es preveu a l’antiga Audiència Provincial, amb un pressupost que arriba als 4,8 M€

Àngel Ros, Jesús Navarro, Jaume Terés, Museu d'Art Jaume Morera
Àngel Ros, acompanyat del director del Museu, Jesús Navarro, i l'arquitecte Jaume Terés. (Foto: Gerard Cardona)
Aquest dijous s’ha presentat el projecte definitiu del Museu d’Art de Lleida Jaume Morera. L’acte ha tingut lloc després de la reunió que han mantingut els diversos grups municipals sobre aquesta qüestió al mateix edifici de l’antiga Audiència Provincial. Ha estat presidida per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha destacat la capacitat de revitalització de la rambla de Ferran, els costos i la generació d’un nou enllaç entre el turó de la Seu Vella, la mateixa rambla i el riu Segre com a raons fonamentals que han portat a la materialització d’aquest projecte.


El nou Museu, que se situarà a l’edifici de l’antiga Audiència, compta amb un pressupost de 4,8 M€, lluny dels 11 M€ que representava situar-lo a l’edifici de la Panera. El paer en cap ha destacat que el finançament d’aquest projecte ha de ser compartit entre les diverses administracions i creu que aquestes s’hi acabaran implicant perquè el Museu d’Art Jaume Morera contribueix, sens dubte, a la cultura d’aquest país". Malgrat no rebre respostes excessivament positives per part de la Conselleria de Cultura, Àngel Ros ha assegurat que “la Paeria farà aquest museu”.

Jesús Navarro, director del Museu Jaume Morera, ha fet un repàs a les diverses ubicacions que fins a dia d’avui havia tingut aquesta instal·lació i ha remarcat la importància d’aquesta situació definitiva, ja que el Museu aquest any celebra el seu centenari. Així, s’han confeccionat un programa d’usos amb protagonisme tant de les seves peces com del seu públic. “Un museu a Lleida, per a Lleida i obert al món”, ha conclòs el director.

Per la seva banda, Jaume Terés –arquitecte del projecte– ha explicat, en la línia de l’alcalde, que el nou Museu pretén ser un eix vertebrador dels elements morfològics de la ciutat amb la intenció de reactivar no només la zona on se situa, sinó també tota la ciutat de Lleida. Apunta que era interessant reconfigurar l’edifici perquè doni lloc a una nova fita urbana, sempre amb intervencions respectuoses amb l’estructura actual.  Representants de Corquis han manifestat la versatilitat i interactivitat del nou recinte, que disposarà d'elements situats a l’exterior del mateix museu i diversos elements gràfics i audiovisuals per captar el públic.

Al moment de posar terminis concrets, Àngel Ros ha afirmat que primerament s’ha d'incloure una partida d’uns 200 M€ ens els pressupostos del 2016 per tal de començar-hi a intervenir. A partir d’aquí, l’ideal seria que el 2017 el Museu ja estigués totalment en obres per tal que la seva inauguració pogués tenir lloc el 2018. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat