Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Les Garrigues finalitza la renovació dels contenidors de recollida selectiva a tots els municipis de la comarca

Els nous vehicles disposaran a partir del gener d'un sistema de pesatge incorporat que permetrà fer un seguiment de les dades de cada contenidor

El Vilosell, Garrigues, Consell Comarcal de les Garrigues, contenidors, reciclatge, recollida selectiva, residus
Imatge dels nous contenidors per a la recollida selectiva de residus instal·lats al municipi del Vilosell. (Foto: Consell Comarcal de les Garrigues)
El Consell Comarcal de les Garrigues, amb els suport de tots els ajuntaments, ha finalitzat després de quatre mesos la substitució de la totalitat dels contenidors de la comarca de les diferents fraccions de recollida selectiva de residus, un cop culminat la setmana passada el repartiment de contenidors al municipi d'Arbeca. Així mateix, i amb l'objectiu d'incrementar el volum recollida selectiva, a partir del gener els nous vehicles de recollida disposaran d'un sistema de pesatge incorporat, eina que facilitarà al Consell una informació de primera mà que permetrà aprofundir en les dades de recollida per contenidor, de forma que es podran prendre les mesures oportunes per millorar la funcionalitat dels contenidors que integren el servei de recollida a la comarca.


Des del Consell Comarcal de les Garrigues han volgut agrair "la col·laboració i comprensió de les persones implicades en aquest procés i, en especial, dels usuaris del servei que, encoratjats per la nova distribució de contenidors, s'han afegit a la gestió dels residus selectivament". "Tots els canvis comporten un temps d'adaptació", per això des del Consell volen "felicitar i animar els veïns de la comarca a continuar i millorar la feina feta", atès que, "en aquest breu període de temps que la nova distribució ha entrat en funcionament, ja ha augmentat el 9% en el cas de la recollida de fracció selectiva i un 13,4% en el cas de la recollida de paper i cartró respecte de les tones recollides l'any passat".

Tot i així, des del Consell apunten que cal continuar millorant, ja que les recollides selectives de vidre i fracció orgànica "estan estancades" respecte de les tones recollides l'any anterior. En aquest sentit, la previsió és que "una vegada assimilat el nou sistema les quantitats de fracció selectiva recollides amb aquest sistema augmentin".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat