Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros diu que l'Any Granados i l'Any Gosé permetran trametre l'aportació de Lleida a l'art en l'àmbit pictòric i musical

Assegura que les commemoracions dedicades a aquests dues figures ajudaran a donar a conèixer la cultura de Lleida i Catalunya arreu del món

Àngel Ros, Isabel Granados, Jordi Granados, Enric Granados, Xavier Gosé, Any Gosé, Any Granados
Isabel i Jordi Granados, al costat de l'alcalde de Lleida, en la presidència de la reunió de la comissió. (Foto: Hermínia Sirvent)
Àngel Ros ha presidit la trobada de la comissió organitzadora de l'Any Granados, de la qual formen part la família del compositor lleidatà, així com representants d'entitats i institucions musicals de Lleida i del conjunt del país. En la reunió d'aquest dimecres hi han estat presents la néta del músic, Isabel Granados, i un besnét, Jordi Granados, i també s'ha presentat el comissari de l'Any Granados, el musicòleg i periodista Pep Gorgori. 


L'alcalde de Lleida ha subratllat que l'Any Granados i l'Any Gosé seran importants "per trametre el que Lleida ha aportat a l'art en la seva vessant pictòrica i musical". "Estem treballant perquè la cultura lleidatana i la cultura catalana siguin conegudes arreu del món", ha explicat, tot afegint que "aquest és un paper fonamental que hem de fer i és la millor manera de contribuir a la creació cultural des de Lleida". Pel que fa a l'Any Gosé, s'iniciarà el 10 de desembre amb la inauguració de l'exposició que han coproduït el MACBA i el Museu Municipal d'Art Jaume Morera, que es podrà veure primer a Barcelona i després a Lleida.
 
Ros ha sumat a aquestes dues efemèrides i als noms d'Enric Granados i de Xavier Gosé la projecció que també atorguen figures com són Emili Pujol i Ricard Viñes. En aquest sentit, Viñes dóna el nom al Concurs Internacional de Piano que organitza l'Ajuntament de Lleida, un certamen amb un prestigi mundial que creix any rere any, sobretot en l'àmbit asiàtic, i que col·labora amb el Centre Chopin de Szafarnia (Polònia).
 
Projecció internacional de Lleida
 
L'Any Granados programarà actes i concerts a la ciutat però també en promourà a d'altres ciutat importants en la vida del compositor i pianista com ara Barcelona, París i Nova York. A Lleida en seran cites destacades l'estrena del teatre líric català El Follet, una peça força desconeguda de l'autor, a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Cadaqués i el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados. L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell produirà Goyescas. La programació presentarà la música d'Enric Granados en forma de concerts, recitals de piano, òpera i música de cambra i cant.
 
L'alcalde de Lleida ha recordat que la Generalitat també ha declarat el 2016 com a Any Granados i ha indicat que els actes commemoratius se succeiran entre 2016 i 2017, ja que aquest darrer coincideix amb el 150 aniversari del seu naixement.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat