Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Moció d'ERC, la CUP i CiU perquè la Paeria doni suport a la resolució de la desconnexió

També demanen que es rebutgi l'admissió a tràmit del recurs presentat pel Govern espanyol i la posterior suspensió de la resolució per part del TC

Francesc Gabarrell, Carles Vega, Toni Postius, moció, desconnexió
El regidor de la Crida-CUP, Francesc Gabarrell, el portaveu d'ERC, Carles Vega, i el portaveu de CiU, Toni Postius, davant de la Paeria amb la moció de suport a la resolució de la desconnexió. (Foto: ERC)
Els grups municipals d'ERC-Avancem, Crida-CUP i CiU presentaran una moció de suport a la resolució 1/XI del Parlament sobre l'inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre. Els grups insten l'Ajuntament de Lleida a expressar d'aquesta manera la seva total coincidència de plantejaments amb la cambra catalana en l'inici del procés de desconnexió amb l'Estat espanyol. Alhora demanen rebutjar l'admissió a tràmit del recurs plantejat pel Govern espanyol i la posterior suspensió de la resolució per part del Tribunal Constitucional (TC) fent prevaldre així el criteri d'un òrgan que consideren que ha demostrat repetidament la seva total falta d'independència.


L'acord serà traslladat a la presidenta i als grups de Parlament, al president de la Generalitat, a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM).
 
El president del grup municipal de CiU, Toni Postius, ha expressat que ''Lleida ha de deixar clar que estem al costat del país i que volem ser l'altra capital de Catalunya i no una mera capital de província espanyola més''. Ha afegit que, ''malgrat la situació política actual, creiem que és possible que els regidors socialistes no hi votin en contra, sinó que puguin arribar a abstenir-se''. Postius ha puntualitzat que ''en aquests moments no hi pot haver-hi fissures des de Catalunya, sinó un missatge d'unitat de totes les capitals i municipis del Principat a favor del Parlament i, per això, Lleida ha d'estar al costat del país''.
 
Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha destacat que ''els ajuntaments tenen l'obligació de donar suport al Parlament i més encara després que el Tribunal Constitucional ens tregui legitimitat''.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat