Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Àngel Ros lamenta la situació que es viurà dilluns al Parlament i creu que "s'han cremat etapes massa ràpid"

L'alcalde de Lleida i president del PSC defensa la reforma constitucional i recorda que el pacte fiscal "es va matar en un dia"

Àngel Ros, entrevista
Àngel Ros, en 'L'entrevista del diumenge' al 3 24.
L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha lamentat la situació que es viurà aquest dilluns al Parlament amb la votació de la resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP. En una entrevista al 3 24, Ros ha assegurat que aquests darrers anys en la política catalana s'han cremat etapes massa de pressa i que s'hauria d'haver esgotat la via del diàleg amb l'Estat per mitjà de propostes com el pacte fiscal. Ros ha afegit que els governants tenen l'obligació de complir la llei i que no fer-ho provoca incertesa en l'economia i repercuteix negativament en les famílies.


En aquest sentit, l'alcalde de Lleida creu que s'hauria d'haver arribat a "un escenari de pacte per trobar un encaix millor de Catalunya amb Espanya". Considera que el pacte fiscal "es va matar en res, en un dia" i lamenta que no s'esgotés aquesta via o la de negociar les "competències exclusives" o un "nou model fiscal". "S'ha anat per una via unilateral i això porta el que porta", ha assegurat.
 
També ha defensat que es faci una reforma constitucional que creu que "el país està demanant a crits" i que s'hauria de votar a tot l'Estat. Una reforma perquè s'obri un marc de relació entre Catalunya i Espanya i en què es respecti allò que és exclusiu de Catalunya com la llengua, la cultura i les institucions.
 
Ros s'ha desmarcat de les propostes de reforma constitucional que ha presentat C's perquè considera que les dels socialistes van en la línia de buscar un millor encaix de Catalunya amb Espanya, amb un "marc fiscal just".
 
Pel que fa a la política municipal, Àngel Ros ha argumentat que el seu partit votés en contra de considerar el català com a llengua d'ús preferent a la Paeria perquè això, segons ha dit, és un terme que el TSJC afirma que "no es pot utilitzar".
 
L'alcalde de Lleida ha denunciat que hi ha hagut una campanya de desprestigi personal, segons ha dit, orquestrada, sobretot, per CiU. Respecte de la denúncia de la tinent d'alcalde Marta Camps que es va arxivar contra ell, ha remarcat que no va ser per falta de proves, sinó per absència de delicte.
 
En L'entrevista del diumenge, Àngel Ros ha reconegut que el PSC ha viscut una veritable escissió com a partit amb la marxa de militants cap a formacions independentistes, però considera que se n'han sortit "raonablement bé". En el seu cas particular, Ros explica que ell sempre va dir que estaria amb el "sector catalanista" però mentre no se sortís del partit.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat