Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

GlobaLleida impulsarà el 2016 un nou clúster d'esports d'aventura per donar resposta al Pirineu i Prepirineu

El consorci ha impulsat la creació de 106 empreses i 159 llocs de treball aquest 2015

GlobaLleida, economia, ocupació, La Llotja
GlobaLleida treballa per impulsar l'economia i l'ocupació a les terres de Lleida. (Foto: ACN)
El consorci per a la promoció econòmica de les terres de Lleida, GlobaLleida, impulsarà durant el 2016 la creació d'un clúster d'esports d'aventura conjuntament amb el teixit empresarial d'aquest sector. Aquesta iniciativa, que suma esforços de la iniciativa pública i privada, s'afegirà al clúster de l'oli d'oliva que ja s'ha presentat aquest any i d'aquesta manera es donarà resposta també a les comarques del Pirineu i Prepirineu. Aquest divendres s'ha fet a la Llotja la reunió del comitè executiu i del consell general de GlobaLleida, on s'ha informat que durant el 2015 s'ha impulsat la creació de 106 empreses que, al seu torn, han generat 159 llocs de treball. D'altra banda, les 15 empreses que participen en el programa Start-up Catalonia (que facilita el creixement d'empreses joves conjuntament amb el Govern) també han creat 53 llocs de treball nous aquest any. La seva facturació global ha crescut un 170%, passant de 2,6 a 7 milions d'euros.

El director de GlobaLleida, Oriol Oró, ha destacat dos altres projectes per a l'any que ve. D'una banda, les comarques de Ponent seran les primeres de posar en marxa un nou projecte pilot conjuntament amb la Generalitat (en concret, amb l'agència per a la competitivitat de l'empresa-ACCIÓ) dirigit a empreses que durant els anys de crisi s'han estancat o han reduït la seva facturació. Es tracta, segons Oró, de "fer un replantejament estratègic de les línies de negoci d'aquestes empreses per poder abordar el futur de forma més competitiva i amb més garanties".

D'altra banda, l'altre gran objectiu és treballar en la millora de l'accés al món laboral a través de programes com Singular Talent, un programa d'àmbit català en el qual participen totes les universitats de Catalunya i importants grups empresarials. S'emmarca dins del programa de la garantia juvenil per ajudar a trobar feina a joves amb estudis superiors.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat