Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El president de la Diputació demana als partits polítics anar tots a una en defensa del 9-N

Joan Reñé manifesta el seu suport al Govern de la Generalitat “fent tot allò que ens demanin”

Ple,Diputació,Joan Reñé
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, al Ple d'octubre. (Foto: Ares Valdés)
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha aprofitat el Ple d’aquest matí per fer una crida a la unitat d’acció dels partits en defensa del 9-N, posant en valor “la llibertat, la democràcia i la unitat de les formacions polítiques que defensen que Catalunya pugui decidir el seu futur”.


Reñé ha remarcat que “dóna ple suport al Govern de la Generalitat” i que “farem el que el Govern ens digui per dur a terme aquesta noble i digna actitud de poder manifestar el nostre vot dient quin volem que sigui el futur del nostre país”. Ha demanat a la resta de partits polítics que deixin les seves actituds personals i polítiques a un cantó i “posin per davant el màxim acord possible perquè la ciutadania se senti representada”.

Pel que fa a les plebiscitàries, opina que hi ha d’haver elements comuns que s’hauran d’avaluar i que després del resultat es podrà decidir quin és el camí que s’ha de prendre: “Entenc les plebiscitàries com una llista en què tots els partits proconsulta puguin manifestar-se dient que aquest país vol exercir la seva sobirania”.

D’altra banda, la moció presentada pel PSC sobre el dret de remuneració als autors pels préstecs de les seves obres realitzades a biblioteques ha estat aprovada amb la majoria de vots a favor, només el PP s’ha manifestat en contra. El grup socialista demanava que aquesta remuneració als autors fos atorgada per l’Estat espanyol i no pels ajuntaments.

Per últim, el Ple ha donat llum verda al conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya per posar en marxa una prova pilot per a la recaptació d’impostos i un altre amb la UdL per a la creació de la Càtedra de Turisme Interior i de Muntanya. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat