Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Unes 200 persones es concentren a la plaça Major de Cervera en suport a Marc Màrquez

Consideren indignant que dos reporters italians vulneressin la seva intimitat i l'alcalde crida a reflexionar sobre els límits de la tele-escombraria

concentració, Cervera
Els concentrats a la plaça Major de Cervera, aplaudint després de la lectura del manifest de suport a Marc Màrquez. (Foto: ACN)
Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça Major de Cervera per mostrar el seu suport al pilot Marc Màrquez i demanar que se'l respecti després de l'episodi que ha acabat amb la denúncia a dos reporters italians que aquest divendres a la tarda l'esperaven a la porta del garatge de casa seva. Tant l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, com els veïns concentrats consideren "indignant" i "intolerable" que s'hagi vulnerat d'aquesta manera la intimitat del jove i la seva família i el paer en cap també ha fet una crida a reflexionar sobre els límits de la televisió porqueria. Royes ha admès que no esperava que una cosa així pogués arribar a passar.


A la plaça Major s'hi han aplegat desenes de veïns, molts amb samarretes i mocadors amb el número 93 i, també, amb fotografies i banderes del pilot. L'opinió generalitzada és que s'han sobrepassat tots els límits i no és acceptable que Màrquez, per molt famós que sigui per la seva activitat esportiva, sigui "assetjat" a casa seva.
 
L'alcalde, acompanyat de diversos regidors, ha llegit un manifest que ha acabat amb la proclama: "La ciutat de Cervera exigeix respecte", en català, castellà, anglès i italià.
 
El text del manifest qualifica de "lamentables" els fets d'aquest divendres, perquè "l'espai més íntim i privat del Marc, casa seva, va ser vulnerat i agredit. Davant d'aquests fets volem manifestar, d'una banda, que la ciutat de Cervera és una ciutat amable, pacífica, oberta i respectuosa que acollirà sempre tot aquell que respecti també les normes més bàsiques de respecte a la intimitat de les persones i dels seus espais més privats. No tolerarem de cap de les maneres que ningú vingui a trencar aquesta pau i harmonia de la nostra ciutat".
 
A més, també ha posat l'èmfasi en que fet que "estem totalment en contra del periodisme porqueria que només busca un titular, aquell que busca la polèmica, la provocació i ho fa amb total impunitat i manca de professionalitat. Volem que tots plegats reflexionem també sobre aquest tipus de programes de televisió. Fins a quin punt la societat en som còmplices si tenen alts índexs d’audiència. Fets com aquests no es poden tornar a produir ni a Cervera ni enlloc".
 
A l'acte hi ha estat present també el tiet del pilot i president del seu club de fans, Ramon Màrquez, però no ha volgut fer declaracions.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat