Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tretze entitats presenten una moció perquè el català continuï sent llengua d'ús preferent a la Paeria

Serà la primera acció de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida i la moció es debatrà en el Ple de la Paeria de divendres

Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida
Alguns representants de les entitats que presentaran divendres la moció a la Paeria. (Foto: Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida)
Tretze entitats culturals de Lleida han presentat aquest dimecres al migdia, a la seu del Sícoris Club, la moció que es debatrà en el Ple municipal de la Paeria de divendres on es demana que ''l'Ajuntament ratifiqui el seu compromís amb la llengua, de manera que el català sigui i continuï sent la llengua d'ús preferent''. Aquesta acció és un pas més enllà al manifest fet públic el passat dijous 8 d'octubre i s'ha fet després d'una ronda de contactes amb tots els grups polítics amb representació al consistori municipal. Es tracta de la primera acció de la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida, que justifiquen la moció al·legant que el català és un ''pilar bàsic i un element de cohesió i vertebració de la societat i, per tant, la ciutat''. La Plataforma recorda que les normes que regulen l'ús i la protecció del català han estat sempre aprovades ''amb el màxim consens, evitant l'ús partidista''.


La presentació de la moció ha estat impulsada per diverses entitats culturals de la ciutat, com ara l'Associació Arts de Ponent, l'Ateneu Popular de Ponent, els Bastoners del Pla de l'Aigua, el Centre Excursionista de Lleida, el Centro Latinoamericano de Lleida, el Cercle de Belles Arts, l'Esbart Arrels de Lleida, la Fundació Orfeó Lleidatà, el Grup Cultural Garrigues, el Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent, l'Associació Cultural Lo Sotrac, Òmnium Lleida-Ponent i el Sícoris Club.
 
D'altra banda, aquest dimecres també s'ha presentat la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida amb la voluntat de continuar les sinergies creades. De fet, la moció serà la seva primera acció. Xavier Quinquillà, director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, ha estat designat com a portaveu.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat