Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'oposició de la Paeria seguirà fiscalitzant la gestió de l'equip de govern tot i l'arxivament de la denúncia de Camps contra Ros

Els grups municipals de CiU, ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú es comprometen a seguir exigint més transparència

entrevista, Àngel Ros, càmera, 7accents
Àngel Ros continua en el punt de mira de l'oposició. (Foto: Arxiu)
L'oposició a l'Ajuntament de Lleida s'ha compromès a seguir exigint més transparència a l'equip de govern de la Paeria tot i l'arxivament per part de la Fiscalia Anticorrupció de la denúncia interposada contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per l'exprimera tinenta d'alcalde Marta Camps. CiU lamenta que "l'única víctima ha estat la ciutat, que ha vist com el nom de Lleida ha quedat vinculat a Fiscalia Anticorrupció per una lluita de poder". Des d'ERC-Avancem defensen que el fet que la Fiscalia no hagi trobat delicte "no vol dir que el cas Larida, les elevades despeses en protocol d'alcaldia i el cobrament de dietes no siguin èticament reprovables". Per la seva banda, la Crida per Lleida-CUP i el Comú s'han compromès a seguir fiscalitzant la gestió de l'equip govern municipal.


El president del grup municipal de CiU, Toni Postius, ha assegurat que "avui s'ha tancat un procés que, tant la ciutadania com la resta de forces polítiques, hem conegut pels mitjans de comunicació", perquè "a data d'avui encara no hem rebut cap informació, factura ni documentació sol·licitades reiteradament a l'equip de govern del PSC".
 
Segons CiU, aquest fet posa de relleu "la manca de transparència amb què s'ha actuat en clau administrativa", malgrat que la Fiscalia Anticorrupció hagi arxivat la denúncia interposada contra Ros per part de l'exprimera tinenta d'alcalde Marta Camps. En aquest sentit, Postius sosté que "els ciutadans seguim sense conèixer el rerefons d'aquest assumpte" i alhora ha lamentat que "al final el que quedarà d'aquest vodevil és la mala imatge que s'ha projectat de la ciutat, la d'una lluita de poder entre Ros i la seva exmà dreta que ens ha acabat esquitxant a tota la ciutadania".
 
Postius ha destacat que com a conseqüència de la investigació, "la ciutadania de Lleida ha pogut conèixer que Ros ha estat cobrant un complement salarial variable que, de mitjana, li suposava uns ingressos anuals de 15.000 euros, a raó d'un màxim de 1.500 euros mensuals". Així mateix, el president del grup de CiU ha puntualitzat que, "si bé des d'un punt de vista judicial la querella contra l'alcalde de Lleida ha quedat arxivada, des d'un punt de vista administratiu en clau de Paeria no s'ha actuat amb transparència, que és la premissa per la qual seguirem treballant com ho hem fet fins ara".
 
ERC-Avancem considera que la gestió econòmica de Ros és "èticament reprovable"
 
El grup municipal d'ERC-Avancem a l'Ajuntament de Lleida considera que el fet que la Fiscalia Anticorrupció no hagi trobat delicte en la investigació a l'alcalde Àngel Ros "no vol dir que el cas Larida, les elevades despeses en protocol d'alcaldia i el cobrament de dietes no siguin èticament reprovables". Tot i així, el grup considera "positiu per a la imatge de la ciutat que Lleida no tingui un alcalde imputat per la justícia". ERC-Avancem defensa que la gestió econòmica de l'equip de govern del PSC "és un desastre, com ho confirmen les dades", ja que "Lleida és el quart municipi més endeutat de Catalunya i un dels que més ha augmentat el seu deute en els últims quatre anys, mentre que d'altres com Barcelona l'han reduït dràsticament".
 
La Crida per Lleida-CUP i el Comú es comprometen a seguir fiscalitzant l'acció del govern de la Paeria
 
Des de la Crida per Lleida-CUP han valorat positivament que l'actuació de l'alcalde de Lleida hagi estat considerada legal per la Fiscalia Anticorrupció, però adverteixen que el grup municipal "restarà amatent en la seva tasca de fiscalització del govern i que exigirà no sols el compliment de la legalitat, sinó una nova forma de fer política basada en l'ètica, la transparència i la participació", així com "unes institucions transparents i participatives que serveixin a l'interès col·lectiu".
 
La Crida per Lleida considera que "l'ombra de dubte sobre les actuacions de determinats representants polítics és coherent amb la realitat que ens envolta arreu i és un tema sistèmic que requereix també una solució sistèmica basada, entre d'altres, amb la transparència total, la fi dels privilegis polítics, la desprofessionalitzacio de la política i la fiscalització per part de la ciutadania i dels ens corresponents de la tasca dels representants públics".
 
Per la seva banda, el Comú de Lleida també s'ha compromès a seguir fiscalitzant la tasca de l'equip de govern del PSC tal com "ens han encomanat milers de lleidatans", i es que "en els mesos que portem dins la institució, malgrat el bloqueig constant en l'accés a la informació, hem constatat abundants indicis d'irregularitats que seguim analitzant". L'agrupació d'electors reitera que portarà a la Fiscalia Anticorrupció "tots els casos on veiem indicis de delicte, entre d'altres coses perquè com a regidors tenim el dret i el deure de fer-ho".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat